Додатки для відеодзвінків, які дбають про Вашу безпеку в Мережі

4 хв. читання

Усім відома програма Zoom була жорстоко розкритикована за її недосконалу політику конфіденційності. Спеціалісти з безпеки з’ясували, що деякі данні користувачів відправлялися в Китай та були помічені в не захищеній хмарній базі даних, доступ до якої міг отримати кожен.

У свою чергу, компанія Zoom, яка за декілька місяців стала однією з найпопулярніших додатків для відеоконференцій, невпинно працює над вдосконаленням своєї політики конфіденційності і прагне зробити свій сервіс більш безпечним та приватним.

Для тих, хто хоче вберегти свої дані від оприлюднення, існує декілька безпечних додатків для спілкування онлайн, повідомляє Forbes.

FaceTime

FaceTime – це ідеальне альтернативне рішення для користувачів відеозустрічей Zoom, якщо кожен має доступ до пристрою від Apple. FaceTime досить надійна програма: під час її використання не виникає ніяких затримок і Ви маєте можливість додати декількох осіб до відеочату. На відміну від Zoom, FaceTime використовує наскрізне шифрування, а це означає, що навіть у Apple не має доступу до Ваших повідомлень.

facetime group

Signal

Signal – це гарно захищений додаток, який вже здобув популярність серед прихильників приватності та безпеки. Signal так само, як і FaceTime використовує наскрізне шифрування і надає можливість спілкуватися по відео. На жаль, додаток не розрахований для групових зустрічей, але є надзвичайно корисним для спілкування один на один.

Skype та Microsoft Teams

Skype – це гарна альтернатива Zoom, тому що цей додаток має такий же великий набір функцій. Він досить надійний, підтримує групові чати, легкий у використанні та надає можливість приєднуватись до зустрічі без облікового запису. Хоча відеодзвінки зашифровані, Skype не використовує наскрізне шифрування, тому для важливих дзвінків краще використати Signal.

Microsoft Teams – це гарний вибір масштабних відеозустрічей, що використовують Office 365. Він надає двофакторну автентифікацію для всієї команди та організовує єдиний вхід через Active Directory, тому є дуже надійним і безпечним.

Jitsi

Jitsi – це дуже надійний додаток з відкритим кодом, який нещодавно вийшов на ринок. Він пропонує безліч функцій відеочату, а учасникам, які приєднуються до вашої конференції, не потрібно створювати обліковий запис. Вся інформація, яку надає Ваш пристрій – зашифрована, але знову ж таки, додаток не використовує наскрізне шифрування. Тим не менше, він постійно вдосконалюється і його варто спробувати, якщо ви шукаєте альтернативу Zoom.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version