Facebook дозволив користувачам групові дії над постами

4 хв. читання
Facebook psy

Нова функція у розділі “Управління активністю” дозволяє “точніше відобразити, хто ти є сьогодні”, а не згадувати себе як емоційного підлітка, який міг “шерити” по 5 пісень Panic At The Disco в день.

За даними представників соціальної мережі, функція архівування  та видалення спрямована на вміст, “що Ви більше не хочете, щоб його бачили інші”, а не на те, що Ви хотіли б зберегти для себе. Наприклад, Ваші досягнення у середній школі потрібні тільки Вам, а для роботодавців – це зайва інформація.

Управління активністю також дозволяє користувачам видаляти свої записи, надсилаючи їх безпосередньо у “смітник”, де вони перебувають протягом 30 днів, перш ніж вони видаляться автоматично (якщо Ви не захочете видалити їх вибірково або відновити їх ).

“Це дає Вам певний час на роздуми, якщо Ви передумаєте про видалення старих публікацій”, – йдеться у повідомленні Facebook у випуску новин.

Ще одна фішка  – Ви можете переглядати публікації та керувати ними в одному місці, додаючи можливість фільтрування вмісту за певними особами чи діапазоном дат. Оновлене “Управління активністю”буде доступне спочатку через стандартний додаток для мобільних пристроїв та Facebook Lite, і буде випущено для настільних користувачів “у майбутньому”.

Це повідомлення, в тому числі, актуальне після того, як Facebook залишив без жодних змін недавній пост Дональда Трампа, де той закликав поліцію та озброєних громадян стріляти в мародерів під час останніх акцій протесту в Міннеаполісі. Поки суперник – Twitter – розміщував попереджувальну мітку на цьому ж повідомленні, глава Facebook Марк Цукерберг стверджував, що мова йде про свободу слова.

Щонайменше один працівник звільнився з Facebook на знак протесту, заявивши, що “не може продовжувати захищати” поведінку компанії та заявляє, що Цукерберг відмовляється виконувати правила модерації, якщо мова йде про Трампа. New York Times повідомляв, що ще кілька працівників також покинули фірму на знак протесту, але поки не оприлюднили свої заяви.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ ФАКС ЗІ СВОГО СМАРТФОНА?

Нагадаємо, фахівці з VPNpro виявили в Google Play Store цілу низку шкідливих додатків, в цілому встановлених щонайменше на 157 млн пристроїв. Метою додатків було збір даних про користувачів.

Також виявлено експлойт, який дозволяє зловмисникам перехоплювати будь-яку програму на зараженому смартфоні – потенційно відкриваючи приватні SMS-повідомлення та фотографії, облікові дані входу, GPS-координати, телефонні розмови

Окрім цього, Google випустила оновлення Google Maps, в якому додала підтримку режиму Plus Code. Він дозволяє поділитися геолокацією, навіть якщо адреса відсутня або невідома.

До речі, Google також оголосила про намір впровадити в Chrome антиспам-систему для блокування повідомлень. Нова функція повинна з’явитися в версії Chrome 84, запланованої до виходу 12 липня 2020 року.

А компанія Microsoft заявила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Поділитися
Exit mobile version