Facebook оштрафували на 5 мільярдів доларів

3 хв. читання
facebook office

Facebook оштрафували на $ 5 млрд через скандал з компанією Cambridge Analytica, яка незаконно зібрала дані 87 млн користувачів соцмережі. Про це пише The Verge.

Рішення про штраф у 9% виручки і 23% чистого прибутку Facebook за 2018 рік, було оголошено в середу, 24 липня.

FTC дійшла до висновку, що Facebook порушила закон, не захистивши дані від третіх осіб; використовуючи телефонні номери користувачів для розсилки реклами; використовуючи технології розпізнавання осіб без згоди самих користувачів.

Для того, щоб звинувачення були зняті, Facebook погодилася сплатити $ 5 млрд (другий за величиною штраф, накладений коли-небудь FTC) і ввести низку обмежень на свій бізнес. Наприклад, Facebook повинен буде проводити перевірку на конфіденційність кожного нового продукту або послуги; ці огляди будуть щоквартально подаватися гендиректору Facebook і сторонньому експерту.

Якщо перевірки на конфіденційність будуть провалені, Марк Цукерберг може бути притягнутий до особистої відповідальності, в тому числі кримінальної.

“Угода потребує фундаментальної зміни в підході до нашої роботи. Вона покладе додаткову відповідальність на людей, що створюють наші продукти на всіх рівнях компанії. Це стане поворотом у бік конфіденційності, ніж раніше”, – говориться в блозі Facebook.

Facebook також повинна виплатити 100 мільйонів доларів Комісії з цінних паперів і бірж за приховування витоку від інвесторів.

До речі, шпигунська програма під назвою Pegasus від ізраїльської компанії NSO Group тепер здатна витягувати дані користувачів із хмарних сховищ Apple, Google, Facebook, Amazon і Microsoft.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Також компанія Vivo впроваджує нову унікальну технологію для своїх смартфонів, що отримала назву “Dual Wi-Fi Acceleration”. Вона дозволяє підключатися до двох Wi-Fi одночасно для більш стабільного з’єднання.

Стало відомо, що фальшиву шкідливу програму маскують під FaceApp та розповсюджують через інфіковані веб-сайти та YouTube.

Окрім цього, навіть правоохоронні органи втратять можливість прослуховувати мобільні пристрої з запуском технологій 5G.

Зверніть увагу, співробітники Служби безпеки України спільно з партнерами із США припинили діяльність потужного хакерського угруповання. Відео замаскованого центру дивіться тут.

Завантажувач CCleaner містить рекламні пропозиції сторонніх продуктів. Так, користувачі CCleaner, які оновлюють програму або встановлюють її заново за допомогою оффлайн-завантажувача, можуть отримати ці пропозиції.

Аналітики Mangrove Capital Partners заявляють, що Apple представить операційну систему SiriOS в 2020 році. Вона буде використовуватися в пристроях “інтернету речей”.

Поділитися
Exit mobile version