Хакери атакували найбільші німецькі корпорації

3 хв. читання
cyber hack 22

Німецькі компанії Siemens, Henkel і BASF стали жертвами кібератак із метою шпигунства. Всього постраждали вісім німецьких компаній, шість з яких є найбільшими акціонерними корпораціями Німеччини, повідомляє Асоціація суспільного мовлення Федеративної Республіки Німеччина (ARD).

Близько десятка підприємств з різних країн в сфері хімічної і фармацевтичної промисловості, телекомунікаційні провайдери та авіакомпанії, також були атаковані. У число постраждалих входять такі компанії, як швейцарська фармацевтична компанія Roche, група готелів Marriott, найбільша приватна авіакомпанія Індонезії Lion Air, великий японський конгломерат Sumitomo, найбільша хімічна компанія Японії Shin-Etsu і корпорація Valve, відома своєю ігровою платформою Steam.

В атаках було використано шкідливе ПЗ Winnti, яке дозволило зловмисникам отримати віддалений доступ до пристроїв жертв. Як повідомляє ARD, аналіз шкідливого ПЗ показав, що за кібератаками, ймовірно за все, варто хакерська угруповання, контрольована з Китаю.

Промисловий конгломерат Siemens, німецька хімічна компанія Henkel і швейцарська фармацевтична група Roche підтвердили, що їх пристрої були скомпрометовані за допомогою Winnti. Німецький хімічний концерн BASF і німецька компанія Covestro також підтвердили відбулися на них кібератаки.

За словами представників вищеописаних компаній, конфіденційна інформація не була скомпрометована. Shin-Etsu, Sumitomo, Lion Air, Marriott і Valve поки ніяк не прокоментували ситуацію.

До речі, шпигунська програма під назвою Pegasus від ізраїльської компанії NSO Group тепер здатна витягувати дані користувачів із хмарних сховищ Apple, Google, Facebook, Amazon і Microsoft.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Також компанія Vivo впроваджує нову унікальну технологію для своїх смартфонів, що отримала назву “Dual Wi-Fi Acceleration”. Вона дозволяє підключатися до двох Wi-Fi одночасно для більш стабільного з’єднання.

Стало відомо, що фальшиву шкідливу програму маскують під FaceApp та розповсюджують через інфіковані веб-сайти та YouTube.

Окрім цього, навіть правоохоронні органи втратять можливість прослуховувати мобільні пристрої з запуском технологій 5G.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна“.

Зверніть увагу, завантажувач CCleaner містить рекламні пропозиції сторонніх продуктів. Так, користувачі CCleaner, які оновлюють програму або встановлюють її заново за допомогою оффлайн-завантажувача, можуть отримати ці пропозиції.

Аналітики Mangrove Capital Partners заявляють, що Apple представить операційну систему SiriOS в 2020 році. Вона буде використовуватися в пристроях “інтернету речей”.

Поділитися
Exit mobile version