Facebook почав втрачати користувачів у США та Канаді

4 хв. читання
Facebook 35

Темпи зростання аудиторії, які Facebook побачив на початку пандемії коронавірусу, схоже, сповільнюються і навіть почався відтік користувачів. Зростання кількості користувачів у Сполучених Штатах в Канаді – найприбутковішому ринку реклами компанії – знизилося, повідомляє Facebook у рамках звіту про прибуток за третій квартал.

Зараз компанія має 196 мільйонів користувачів у Північній Америці – дещо менше, ніж 198 мільйонів у минулому кварталі. У своїй заяві компанія зазначила, що зменшення очікувалося і може тривати до кінця року. Про це пише Engadget.

“Як і очікувалося, у третьому кварталі 2020 року ми спостерігали, що показники DAU та MAU Facebook у США та Канаді незначно знизилися порівняно з рівнем другого кварталу 2020 року, який був підвищений через вплив пандемії COVID-19”, – написав Facebook упрес- релізі . “У четвертому кварталі 2020 року ми очікуємо, що ця тенденція збережеться, і що кількість DAU та MAU в США та Канаді буде рівною або трохи зменшиться порівняно з третім кварталом 2020 року”.

Раніше компанія повідомляла про великий сплеск зростання кількості користувачів  на початку року через глобальні карантинні заходи. Однак Facebook не спостерігає такого ж уповільнення скрізь, і соціальна мережа продовжує зростати за  рахунок користувачів з Азії та  “решти світу”. Компанія також продовжувала рекламувати свої показники “сімейства додатків”, які поєднують Facebook, Instagram, WhatsApp та Messenger. За даними компанії, у вересні ця цифра зросла до 2,54 млрд. щоденно активних користувачів.

Уповільнення також, здається, не вплинуло на дохід Facebook, який становив до $ 21,4 млрд за квартал – це  більше на 22 відсотки порівняно з минулим роком і краще, ніж очікування аналітиків щодо компанії. Facebook повідомив, що минулого кварталу прибуток від реклами перевищив 18 мільярдів доларів, незважаючи на анонсований  бойкот рекламодавців.

Під час наради з аналітиками компанії генеральний директор Марк Цукерберг наголосив на роботі Facebook з підготовки до майбутніх виборів та заявив, що стурбований можливістю “громадянських заворушень” після дня виборів у США. За останні кілька тижнів компанія зробила численні кроки з підготовки до виборів, як-от заборона політичної реклами після дня виборів та масове закриття спільнот, пов’язаних з конспірологічним рухом QAnon.

“Я стурбований тим, що внаслідок розділення нашої нації, і результатів виборів, які потенційно потребують днів або тижнів для остаточного підрахунку, є ризик громадянських заворушень у всій країні”, – сказав Цукерберг.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як вимкнути веб-камеру та мікрофон у Zoom? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити ім’я користувача у Twitter? – ІНСТРУКЦІЯ

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, оператор платіжної системи Mastercard готує до пробних випробувань банківську карту F.CODE Easy, що використовує відбитки пальців для підтвердження прав на транзакцію в платіжних терміналах магазинів.

Також з’явився мобільний додаток доповненої реальності #PrisonersVoice, який привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля та до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

До речі, експерт з інтернет-безпеки, “білий хакер” із Нідерландів Віктор Геверс, відомий тим, що зміг зайти на екаунт президента США Дональда Трампа в 2016 році, повторив свій “успіх” в 2020 році.

Окрім цього, кіберзлочинне угруповання викрало понад 3 Тб приватних відео та розмістило їх на сайтах для дорослих. Серед викладених матеріалів були як відверто інтимні, так і цілком буденні. Зловмисники отримали доступ до понад 50 тисяч особистих IP-камер, що дозволило зібрати колекцію відеоматеріалів.

А 30-річний житель Івано-Франківщини створив веб-сайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів та порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній.

Поділитися
Exit mobile version