Facebook тестує нову функцію безпеки, що захистить приватність розмов користувачів

2 хв. читання

Як повідомляє одна з розробників програми Джейн Он, Facebook почала тестування функції “Секретне листування” (Secret Conversation) для відео- і аудіодзвінків.

В цей час Secret Conversation шифрує тільки текстові повідомлення, але не відео- і аудіодзвінки, групові чати, платежі тощо. Однак, за словами Он, незабаром підтримка наскрізного шифрування з’явиться також для відео й аудіо.

Хоча ця функція більш ніж необхідна, користувачі навряд чи помітять будь-які зміни, адже навіть зараз мало хто знає про режим Secret Conversation. Крім того, навіть якщо Facebook тестує наскрізне шифрування в режимі Secret Conversation, ще не означає, що воно буде застосовуватися і для дзвінків в звичайному режимі.

Нагадаємо, в липні нинішнього року Федеральна торгова комісія США зобов’язала компанію заплатити штраф в рекордні $ 5 млрд за використання конфіденційних даних користувачів і заснувати незалежний комітет із забезпечення конфіденційності даних.

facebook user 2

До речі, Samsung випустила дві бета-версії свого призначеного для користувача інтерфейсу One UI для пристроїв Galaxy S10. Однак користувачам не слід поспішати з встановленням нової оболонки, оскільки вона містить помилку, що робить смартфон непридатним до використання.

Також Apple вирішила змусити користувачів застарілих версій iOS встановити останні оновлення, навіть якщо вони самі цього не хочуть.

Зверніть увагу,новий стрімінговий майданчик Apple TV+ запуститься відразу в півтора сотнях країн, ставши одним з найбільш значущих неапаратних релізів Apple за останні кілька років. В компанії ретельно готувалися до цієї події, знявши кілька десятків серіалів і фільмів. Компанія називає їх новими хітами, а деякі з них навіть порівнює за розмахом із “Грою престолів”. Але критики вважають інакше.

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів подала в суд на Google, звинувативши американську компанію в тому, що вона “вводить в оману” користувачів щодо використання їх персональних даних.

Поділитися
Exit mobile version