Chrome буде блокувати криптомайнери та “важку” рекламу

4 хв. читання

Починаючи з версії Chrome 80 Canary, яка проходить бета-тестування, користувачі можуть блокувати рекламні оголошення, які створюють шкідливе навантаження на пристрої, автоматично.

З огляду на те, що Google  отримує прибуток від реклами, майже іронічно, що компанія наповнює  Chrome технологіями та функціями, які блокують рекламу. Google виступає проти недоброякісної ​​та зловмисної реклами, щоб з часом користувачі розвивали рівень довіри до хорошої реклами. Що стосується “поганої”  реклами, то ніщо не може бути виснажливішим для комп’ютера, ніж “важка” реклама, яка споживає ресурси процесора та час автономної роботи. Тому наступним кроком для розробника Chrome є  “жорсткий” варіант, щоб запобігти завантаженню цих “важких” оголошень. Про це пише Slashgear.

Як інструменти, реклама сама по собі не є ні злом, ні добром, але технології та практика, яку застосовують певні фірми, легко перетворили її на інструменти для заподіяння шкоди не лише користувачам, але й іншим рекламодавцям. Наприклад, блокувальники оголошень часто видаляють усі оголошення без розбору, включаючи рекламу, яку хотіли б побачити Google та її партнери. Для того, щоб рекламувати те, що називається “хорошою реклама”, Google займає майже іронічну позицію щодо пошуку та усунення “поганої реклами”.

Google уже оснастив Chrome різними інструментами для блокування таких недоброзичливих оголошень, останній з яких стосувався оголошень із крос-сайтом відстеження. Наступний крок – “сильне рекламне втручання”, яке заблокує рекламу, що споживає велику кількість ресурсів, у тому числі рекламу з відео та зловмисне ПЗ, що видобуває криптовалюту через покази реклами.

Останнє явище опинилося в центрі уваги виробників браузерів, таких як Opera, які помітили сплеск веб-сторінок, реклами та зловмисного програмного забезпечення, які використовують комп’ютерні ресурси користувача, щоб видобути криптовалюту, без вигоди, власне, власника комп’ютера. Такі види реклами витрачають заряд та сповільнюють роботу комп’ютерів, що робить перегляд веб-сайтів менш приємним процесом.

Починаючи з версії Chrome 80 Canary, яка проходить бета-тестування, користувачі можуть блокувати такі “важкі” оголошення автоматично. Примітки до цієї функції вказують, однак, що лише ті оголошення, з якими користувачі не взаємодіяли безпосередньо, як-от натискання на відтворення у відеорекламі, завантажуватимуться автоматично. Google обіцяє, що це не впливатиме на перегляд веб-сторінок, хоча все ще залишається з’ясувати, яких сайтів це стосуватиметься, коли ця функція стане доступною у стабільних версіях Chrome.

canary chrome 1

До речі, Samsung випустила дві бета-версії свого призначеного для користувача інтерфейсу One UI для пристроїв Galaxy S10. Однак користувачам не слід поспішати з встановленням нової оболонки, оскільки вона містить помилку, що робить смартфон непридатним до використання.

Також Apple вирішила змусити користувачів застарілих версій iOS встановити останні оновлення, навіть якщо вони самі цього не хочуть.

Зверніть увагу,новий стрімінговий майданчик Apple TV+ запуститься відразу в півтора сотнях країн, ставши одним з найбільш значущих неапаратних релізів Apple за останні кілька років. В компанії ретельно готувалися до цієї події, знявши кілька десятків серіалів і фільмів. Компанія називає їх новими хітами, а деякі з них навіть порівнює за розмахом із “Грою престолів”. Але критики вважають інакше.

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів подала в суд на Google, звинувативши американську компанію в тому, що вона “вводить в оману” користувачів щодо використання їх персональних даних.

Поділитися
Exit mobile version