Galaxy S10 зламали за допомогою підробного відбитка

3 хв. читання

Ультразвукова технологія дактилоскопування, якою Samsung оснастила Galaxy S10, виявилася далеко не такою надійною, як передбачалося раніше. Це підтвердив ентузіаст під ніком darkshark, який зумів зняти блокування з смартфона за допомогою надрукованого на 3D-принтері відбитка. Всю роботу зі зламу він зробив у домашніх умовах, підтвердивши тим самим, що виконати ці дії під силу кожному з нас.

Щоб зламати ультразвуковий сканер відбитків, вбудований в екран Galaxy S10, ентузіасту потрібен був один вечір, що продемонстровано на відео.

Як вдалося підробити відбиток пальця?

За словами darkshark, спочатку він залишив відбиток свого пальця на келиху, щоб його було краще видно.

Galaxy S10 fing

Потім зробив його фотографію за допомогою дзеркальної камери, щоб візерунки вийшли максимально деталізованими.

Після цього знімок був завантажений в Photoshop, за допомогою якого була підвищена його контрастність, і вже потім – вивантажено в 3ds Max з метою надання візерункам об’єму.

Все, що залишилося, – надрукувати відбиток на 3D-принтері.

Головна проблема Galaxy S10

До теперішнього моменту Samsung жодним чином не відреагувала на такий витончений спосіб зламу Galaxy S10. Можливо, у компанії захочуть провести власні випробування і вже після цього робити певні висновки. Проте, методика, описана darkshark, виглядає цілком реалістичною і, що найголовніше, ефективною, ризикуючи підірвати авторитет Samsung і піддати ризику власників Galaxy S10.

Нагадаємо, у Мережі дедалі частіше з’являється інформації про те, що у Samsung Galaxy S10 міститься серйозний дефект, який заважає повноцінно користуватися мобільним пристроєм. Він стосується роботи мережі LTE 4G, до того ж незалежно, в якому діапазоні вона працює.

До речі, Samsung Galaxy S10, за деякими даними, стане останнім смартфоном південнокорейської компанії, що підтримує стандарт сполучення пристроїв Bluetooth 5.0. У майбутньому Samsung перейде на новий формат, проте сьогодні через певний час після покупки деякі користувачі почали скаржитися на проблеми з Bluetooth. При сполученні смартфонів з деякими аксесуарами спостерігаються розриви з’єднання, а при роботі з бездротовими колонками страждає якість звуку.

Ультразвуковий сканер відбитків пальців, яким Samsung оснастила флагманський Galaxy S10 і його більш просунуті модифікації, виявився одним з їхніх головних недоліків. Про це заявили власники смартфонів, які взяли участь в опитуванні громадської думки, проведеного виданням SamMobile. За їх словами, чутливість сканера залишає бажати кращого в порівнянні з фізичними рішеннями.

Нові Galaxy S10, Galaxy S10e і Galaxy S10+ мають безліч нових функцій. Але, як і будь-який пристрій, смартфони Galaxy потребують налаштування після першого включення. Як правильно налаштувати щойно придбаний Galaxy S10.

Експерти визначили реальну собівартість моделі Galaxy S10+. На створення кожного примірника даного смартфона Samsung витрачає на $40 більше, ніж на торішню модель Galaxy S9+, коли вона тільки надійшла в продаж.

Поділитися
Exit mobile version