Google, Apple, Facebook і Amazon звинувачують в монополізації ринку

3 хв. читання
Amazon Apple Facebook Google
This photograph taken on September 28, 2017, shows a smartphone being operated in front of GAFA logos (acronym for Google, Apple, Facebook and Amazon web giants) as background in Hédé-Bazouges, western France. / AFP PHOTO / Damien MEYER (Photo credit should read DAMIEN MEYER/AFP/Getty Images)

Палата представників США звинуватила компанію Amazon, Apple, Facebook і Google в застосуванні тактики антиконкурентної монополії.

Як показали результати розслідування Конгресу США, яке тривало 16 місяців, ТехноГіганти володіють “монополією” в ключових сегментах бізнесу і зловживають своїм домінуванням на ринку. Антимонопольна комісія США опублікувала звіт про антиконкурентну поведінку компаній, яка перешкоджає інноваціям, скорочує вибір споживачів…

Як говориться в документі обсягом 450 сторінок, чотири корпорації покладалися на сумнівні і шкідливі засоби з метою зміцнити своє панування в web-пошуку, на ринку смартфонів, в соціальних мережах та інших сферах.

Слідчі конгресу звинуватили Facebook у безкарному поглинанні потенційних конкурентів, а також прийшли до висновку, що Google неналежним чином збирає дані з сайтів конкурентів і нав’язує свої технології іншим, щоб досягти високих позицій в сфері пошукових систем і реклами.

У свою чергу, Amazon і Apple використовували власну форму “влади” для захисту і примноження своїх корпоративних ресурсів. Власники ведучого в світі торгового сайту Amazon і найбільшого магазину додатків від Apple App Store протягом багатьох років встановлюють правила, які по суті ставлять у невигідне становище дрібних конкуруючих продавців і розробників програмного забезпечення.

Комісія палати представників США запропонувала радикальний перегляд антимонопольного законодавства США за десятиліття і серію законодавчих пропозицій, які могли б дати уряду можливість боротися з подібними проблемами в технологічній галузі.

У звіті викладено кілька рекомендацій до законодавців щодо обмеження домінування компаній.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Шахрайство, оманливий дизайн, або як торгові сайти змушують Вас витрачати більше?

Найпоширеніші схеми кіберзлочинців та способи захисту від них. Поради

Як користуватися спеціальними піктограмами програм на Вашому iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перемістити програми з бібліотеки додатків на головний екран на iPhone?– ІНСТРУКЦІЯ

Чим Вам загрожує підключення невідомих USB? Поради із захисту

Як зробити Chrome веб-браузером за замовчуванням на iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся з підбірки статей, як виникло шкідливе програмне забезпечення та які є його види, що таке комп’ютерний вірус, про усі види шкідливого ПЗ тощо.

До речі, дослідники розкрили подробиці про критичну уразливість в додатку Instagram для Android, експлуатація якої дозволяла віддаленим зловмисникам перехопити контроль над цільовим пристроєм шляхом відправки спеціально створеного зображення.

Цікаво знати, що кіберполіція затримала злочинну групу, яка за допомогою скімінгових пристроїв виготовляла дублікати банківських карток. Далі з цих карток знімали готівку. За це зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Також після додавання до свого функціоналу аудіо-твітів для iOS у червні, Twitter зараз експериментує з ідеєю дозволити людям записувати та надсилати голосові повідомлення за допомогою прямих повідомлень.

Важливо знати, що хакерам вдалося обійти захист iOS 14 на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9.

Поділитися
Exit mobile version