Google додає до Календаря функцію призначення місця роботи або зустрічі

3 хв. читання

Компанія Google додає до свого сервіса Календар опцію, яка дозволяє Вам показувати, де Ви працюєте в будь-який день тижня, пише TheVerge.

Ця функція почне впроваджуватися з 30 серпня для окремих користувачів Google Workspace (в першу чергу для тих, хто має платну підписку), і буде доступна через меню налаштувань Календаря разом із існуючими параметрами робочого часу, а також у тижневій розкладці календаря нижче – там, де відображаються дати. У налаштуваннях доступні робочі місця: “Офіс”, “Дім”, “Не визначено” або “Інше”.

За словами Google, через цю опцію “легше планувати особисту співпрацю або встановлювати графік зустрічей на гібридному робочому місці”. Це пов’язано зі зростанням популярності роботи вдома або почергово в офісі/вдома через пандемію. Це означає, що працівникам все частіше доводиться стежити не лише за робочим часом людей, а й за їхнім місцезнаходженням, коли планують особисті зустрічі та інші заходи. Нова функція Календаря Google має допомогти вирішити цю проблему.

Calendar location

Робочі місця можна редагувати за допомогою перегляду календаря (як на скріншоті) або меню налаштувань. Google каже, що нову функцію робочих місць буде вимкнено за замовчуванням, але користувачі матимуть можливість увімкнути її після того, як вона почне виходити в кінці місяця. Ця функція буде доступна на таких рівнях підписки: Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus, Non-Commercial Organization та G Suite Business. Однак ця опція не буде доступною для клієнтів G Suite Basic, а також для планів Google Workspace Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials та Education Fundamentals.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version