Огляд Galaxy Z Flip 3: чи вартий складаний смартфон своїх грошей?

11 хв. читання

Galaxy Z Flip 3 має стати першим складаним смартфоном для широкої аудиторії. Це звичайний смартфон, який можна скласти навпіл, і він може сподобатися багатьом людям.

Крім того, з падінням ціни новий Flip тепер коштує приблизно стільки ж, скільки флагмани iPhone або Galaxy S. Найновіший складаний Samsung також має більший зовнішній дисплей, ніж його попередник, що робить його більш корисним у закритому стані. Окрім цього, він наділений водонепроникністю для Вашого спокою.

Він навіть має більш швидкий екран, ніж пропонують Apple та Google, і чудове програмне забезпечення, пише Engadget. Але питання: навіть за “більш розумні” 1000 доларів, чи достатньо Flip 3 характеристик для того, щоб потрапити у мейнстрім?

dims

Дизайн і довговічність

Одним із найважливіших факторів, що визначають готовність Flip 3 до щоденного використання,  є те, що Samsung використав міцніший алюміній для каркаса Flip 3, вдосконалив його петлі та зробив екран жорсткішим за допомогою нового гнучкого ПЕТ-протектора.

Плюси

  • Вражаюча технологія складання екрану
  • Приваблива збірка
  • Водонепроникність

Мінуси

  • Короткий час автономної роботи
  • Слизький екстер’єр
  • Поки невідомо, як довго служитиме

Чи означає це, що Flip 3 попри міцний корпус залишиться неушкодженим через тиждень, місяць чи навіть рік? Мабуть, ні. Однак можна сказати, що Flip 3 приблизно такий же міцний, як і більшість флагманів, покритих склом.

Гнучкий внутрішній екран може зламатися, якщо Ви постійно будете тиснути на якусь із частин смартфону, щоб закрити пристрій.

Чи справді поліпшено довговічність, важко сказати без місяців перевірок або навмисних спроб пошкодити пристрій.

Говорячи про закриття телефону, як і його попередник, Flip 3 нелегко закрити однією рукою. Це можна зробити, але шарнір жорсткий і чинить достатній опір.

Завдяки водонепроникності IPX8 можна значно менше турбуватися, якщо Ви залишаєте смартфон поруч з раковиною, коли миєте обличчя.

Крім поліпшення міцності та збільшення зовнішнього екрану, між новим Flip та останнім поколінням мало що змінилося. Вони важать ті ж 183 грами, а Flip 3 буквально на волосину грубший.

Samsung також пропонує кілька нових варіантів кольору, зокрема, зелений і лавандовий.

Телефони однакового розміру та цінового діапазону, такі як iPhone 12 Pro Max і Galaxy S21+ , трохи важчі і товщі, але не набагато. Звичайно, ці пристрої є пилостійкими і зі спортивними потрійними камерами, тоді як у Flip всього дві.

Звичайні флагмани також не такі вузькі. Але Flip 3 у розкладеному вигляді дуже схожий на звичайний смартфон. Бонус: він більш компактний, що дозволяє йому поміститися у більшість кишень.

Основні характеристики

  • Процесор: Snapdragon 888 або 5-нм 64-розрядний восьмиядерний процесор (2,84 ГГц + 2,4 ГГц + 1,8 ГГц);
  • Оперативна пам’ять/пам’ять: 8 ГБ з 128 /256 ГБ пам’яті;
  • Підтримка карт MicroSD: немає;
  • Основний дисплей: 6,7-дюймовий 120 Гц AMOLED Infinity Flex дисплей;
  • Роздільна здатність основного дисплея: 2640 x 1080 (22:9);
  • Зовнішній дисплей: 1,9-дюймовий Super AMOLED;
  • Роздільна здатність зовнішнього дисплея: 260 x 512;
  • Задні (або зовнішні) камери: 12-мегапіксельна ширококутна камера f/1,8 з OIS та 78-градусним полем огляду, 12-мегапіксельна камера f/2,2 ультраширококутна (123-градусний FOV);
  • Фронтальна (або внутрішня) камера: 10- мегапіксельна камера f/2,4 (80-градусний FOV);
  • Операційна система: Android 11 з одним інтерфейсом користувача;
  • Акумулятор: 3300 мАг;
  • Зарядка: USB-C із швидкою дротовою зарядкою 15 Вт (QC2.0 та AFC) та швидкою бездротовою зарядкою 10 Вт (WPC та PMA). Зворотна бездротова зарядка на 4,5 Вт (WPC Qi);
  • Розміри: 72,2 x 166,0 x 6,9 мм (в розкладеному вигляді); 72,2 x 86,4 x 17,1 мм (петлі) – 15,9 мм (у складеному стані);
  • Вага: 183 грами;
  • Датчик відбитків пальців: Так, кнопка живлення;
  • Гідроізоляція: IPX8;
  • NFC: Так;
  • Гніздо для навушників: Ні.

Більший, корисніший дисплей обкладинки

Найбільша відмінність між Flip 3 і типовим смартфоном полягає в тому, що Ви можете його закрити, що є не тільки задовільним засобом для того, щоб відкласти телефон, а й відкриває новий спосіб взаємодії з пристроєм. Зовнішній екран 1,9 дюйма в чотири рази більший за попередню модель і може відображати до чотирьох рядків повідомлень одночасно.

Наразі для цього вікна доступно шість віджетів, які Samsung називає Дисплеєм обкладинки. Щоб взаємодіяти з цією панеллю, спершу двічі торкніться її, а потім проведіть пальцем по вертикалі або горизонталі, щоб побачити ваші сповіщення або віджети відповідно.

Ще одна особливість, яка теоретично чудово звучить, – це використання екрану обкладинки як видошукача. Завдяки більшій панелі у Вас буде більше місця для створення Ваших селфі на Flip 3 із закритим екраном.

Внутрішній екран і гнучкий режим

Коли Ви знову на головному екрані, співвідношення сторін все ще є певною проблемою. 6,7-дюймовий дисплей Flip 3 працює з роздільною здатністю 2640×1080, що відповідає незвичному формату 22:9. Більшість програм добре розміщуються на екрані, але час від часу щось буде переповнюватися.

Ще одне оновлення, яке робить Flip 3 кращим мультимедійним пристроєм, ніж раніше, – це його стереодинаміки. Тепер, коли Ви тримаєте його, щоб переглянути відео, Ви почуєте його звук з обох кінців. Прикрити нижній динамік рукою, тримаючи телефон горизонтально, трохи легше.

Дещо інше, що пропонує Flip, чого не мають звичайні смартфони,- це режим Flex, який запускається, коли Ви наполовину складаєте пристрій. Це працює лише в деяких програмах, таких як Галерея, Камера та YouTube, де екран розділений навпіл, щоб відображати Вашу фотографію, видошукач чи відео зверху та навігацію, елементи керування чи додаткову інформацію внизу.

Коли Ви встановлюєте Flip 3 на столі в режимі Flex, можете дивитися своє шоу так, ніби воно на весь екран у верхній половині, прокручуючи коментарі або запропоновані відео нижче.

Камери

Подвійні 12-мегапіксельні камери Flip 3 є конкурентами таких, як Pixel 5 та iPhone 12 Pro. Хоча Samsung, Apple та Google мають незначні відмінності в колірній температурі своїх фотографій, вони забезпечують подібну якість та чіткість у більшості ситуацій. Зображення смачної чаші з локшиною Flip 3 було таким же яскравим і яскравим, як і зображення, зроблені на Pixel та iPhone, хоча воно трохи м’яке і не змогло відобразити деякі деталі на керамічній поверхні.

Фотографії, зроблені Flip 3 вночі, також схожі на фотографії з конкурсу – Вам потрібно буде ретельно вивчити незначні відмінності експозиції та шуму, щоб розрізнити їх.
Селфі, зроблені 10-мегапіксельною камерою Flip 3, також будуть яскравими та чіткими.

Використання та акумулятор

Завдяки процесору Snapdragon 888 та 8 ГБ оперативної пам’яті, Flip 3 працював плавно під час тестування. Не було значних затримок під час використання головного екрану для надсилання повідомлень друзям, публікації у Twitter та перегляду веб-сайтів. Смартфон працював справно навіть тоді, коли відбувався запис екрану під час роботи камери.

Flip 3 під час тестування жодного разу не працював цілий день, перед початком роботи батарею заряджали. Однак час роботи падав, коли під час тесту вмикали функцію Always On Display для зовнішнього екрану.

Акумулятора ємністю 4000 мАг S21 зазвичай вистачає на півтора дня, тоді як найновіші Pixel та iPhone легко перевершують у цьому Flip 3. Незважаючи на те, що на головній панелі є більший дисплей обкладинки та вища частота оновлення, акумулятор ємністю 3300 мАг у Flip 3 – такого ж розміру, як і у його попередника, що може пояснити його недовгу витривалість.

Підсумок

Flip 3 є доказом того, що Samsung може випустити хороший телефон зі складаним дисплеєм за відносно прийнятною ціною. Ця модель також є кращою від свого попередника завдяки своїй водонепроникності та більшому зовнішньому екрану.

Flip 3 – це задовільна модернізація у порівнянні з оригіналом завдяки водонепроникності та більшому корисному дисплею обкладинки. Його стартова ціна в 1000 доларів ставить його в один клас з флагманами від Apple, Google і самого Samsung. Хоча він в основному використовується як звичайний сучасний смартфон, який можна скласти навпіл.

Найважливіше питання зараз: хто повинен це купити? Якщо Ви пишаєтесь тим, що стали першим користувачем, і хочете приступити до розпаковування, перш ніж ця модель від Samsung стане більш поширеною, це може бути Ви.

Flip 3 – це пристрій, здатний бути щоденним провідником для тих, хто ностальгує за першими телефонами або кому просто цікаво, що це за пристрій. Але для більш широкої аудиторії переваг просто ще недостатньо.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version