Google тепер дозволяє ділитися паролями, але тільки з родиною

Діліться своїми паролями, не вставляючи їх у небезпечні текстові повідомлення.

3 хв. читання
Google тепер дозволяє ділитися паролями, але тільки з родиною

Менеджер паролів Google, який постійно розвивається, тепер пропонує функцію обміну паролями. Однак вона дозволяє ділитися паролями лише з людьми, які входять до вашої сімейної групи.

Ми знаємо про функцію сімейного доступу до Менеджеру паролів Google з тих пір, як вона з’явилася у вигляді прапорця в Chrome наприкінці 2023 року. Офіційно про неї було оголошено лише в лютому цього року. Відтоді минуло кілька місяців, але тепер спільний доступ до паролів доступний користувачам з активною сімейною групою.

Google Family дозволяє вам ділитися контентом, зокрема цифровими покупками та підписками на послуги, між кількома обліковими записами Google. Ви також можете використовувати Google Family для налаштування батьківського контролю для своїх дітей. Додавання функції спільного використання паролів має сенс, хоча слід зазначити, що більшість менеджерів паролів дозволяють ділитися обліковими даними для входу з будь-ким, а не лише з членами сім’ї.

“Облікові записи, які є частиною сімейної групи, незабаром отримають можливість ділитися паролями для певного веб-сайту або служби безпосередньо з Менеджера паролів Google. Незалежно від того, чи двоє членів сім’ї координують роботу з дитячим садком через один обліковий запис, чи дитина дозволяє батькам отримати доступ до своїх шкільних завдань, безпечний обмін паролями ще ніколи не був таким простим”.

Якщо ви вже створили сімейну групу Google, ви повинні побачити кнопку “Поділитися” поруч із кожним записом у Менеджері паролів Google. Натиснувши цю кнопку, ви обираєте учасника вашої сімейної групи, і Google додає вибрані вами облікові дані до його облікового запису.

Ви можете отримати доступ до Менеджера паролів Google зі смартфона на базі Android. Менеджер паролів Google також є в настільному браузері Chrome, але доступ до нього наразі обмежений лише мобільними пристроями.

Рішення Google обмежити цю функцію спільного використання паролів сімейними групами є незначною незручністю. І ви можете стверджувати, що це обмеження захистить користувачів від шахрайства, особливо коли ми переходимо до використання ключів-паролів. З іншого боку, користувачі, які хочуть поділитися паролем з другом, можуть бути змушені вставити свої облікові дані в SMS-повідомлення або повідомлення в соціальних мережах, що може призвести до того, що їхні облікові дані стануть доступними для зловмисників.

Що таке ключі доступу? Відчуйте магію безпарольного життя

Поділитися
Exit mobile version