Google обмежить деякі API-інтерфейси Chrome

3 хв. читання
chrome canary new

Як повідомили розробники Google в офіційному блозі, в ході недавньої перевірки, деякі сторонні браузери на основі Chromium змогли інтегрувати функції Google, які призначалися виключно для використання фірмовими сервісами Google, в тому числі браузером Chromium.

Всі браузери, створені на движку Chromium від монополіста Google, з середини березня більше не зможуть використовувати фірмові API. Йдеться про зберігання в хмарному сервісі Google закладок, історії та інших параметрів синхронізації браузерів. Також йдеться про сервіс Click to call, що використовується в смартфонах на базі Android для швидкого визначення номера телефону на сторінці.

Відключення намічено на 15 березня 2021 року. Вони стануть недоступні для будь-яких сторонніх браузерів, які створені на основі відкритого вихідного коду. Користувачів таких браузерів Google запевнила, що вони все ще зможуть отримувати доступ до своїх даних в Google Account. Дані можна переглянути і керувати ними через сторінку My Google Activity (Мої дії в Google), а також завантажити до себе на пристрій за допомогою Google Takeout (Google Архіватор), або ж просто видалити їх.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version