Google розробляє власну платіжну картку

3 хв. читання
Woman holding a credit card and using computer, online shopping

Попередня назва продукту від Google – “смарт-дебетова картка Google”. Нею можна буде розрахуватися за покупки в магазинах, пише Universal News.

Як відомо, минулого року, компанія Apple випустила Apple Card як спосіб допомогти клієнтам приймати розумніші фінансові рішення за допомогою більш інтуїтивного додатка. У Apple Card є кілька захоплюючих ідей, але це лише кредитна картка повернення готівки. Продукт від Google майже ідентичний картці Apple, за вийнятком того, що це дебетова картка. Це фізична карта, яка також існує як віртуальна картка в Google Pay, як і будь-яка інша карта, яку ви додали.

Різниця між Карткою Google та іншою кредитною/дебетовою карткою буде інтегрованим та детальним фінансовим відстеженням. Як і будь-яка дебетова картка, Картка Google прив’язується до чекового рахунку. Користувачі зможуть отримати доступ до цього облікового запису, щоб перевірити баланс, відстежувати покупки, додавати гроші, блокувати його та інші функції в новому додатку Google. У США картка буде спільно забрендована з такими банками-партнерами, CITI та Stanford Federal Credit Union.

Зображення, що потрапили у Мережу, дають нам також можливість подивитись на деякі інші деталі. Сама фізична картка – білого кольору з логотипом банку-партнера та Google. Ми можемо бачити, що це чип-карта в мережі Visa, але там можуть бути й інші мережі. Дизайн картки (може бути не остаточним) також має дивний синьо-зелений крапковий візерунок. Додаток показуватиме останні операції з даними про продавця та дату. Оскільки це Google, буде також доступна велика кількість інформації. На карті Ви зможете побачити місце покупки.

Якщо карта втрачена або Ви запідозрили намагання кіберзламу, користувач може негайно заблокувати картку з програми та замовити заміну. Віртуальна карта залишатиметься активною, оскільки має інший номер, ніж фізична картка. Якщо ж виникнуть питання до кібербезпеки віртуальної картки, Ви так само зможете її деактивувати.

Поки немає інформації, коли саме картка Google може побачити світ.

Google smart card leaked

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Поділитися
Exit mobile version