Google заблокувала браузери для Linux

3 хв. читання

Такі браузери для Linux, як Konqueror, Falkon і Qutebrowser, більше не можуть використовуватися для авторизації в сервісах Google, оскільки не є достатньо надійними.

Коли компанія заблокувала перераховані вище браузери, невідомо, проте новини про це з’явилися на форумі Reddit нещодавно.

При спробі авторизуватися в сервісах через Konqueror і Falkon з’являється повідомлення з рекомендацією скористатися іншим браузером, оскільки Konqueror і Falkon можуть бути небезпечними, пише Bleeping Computer. У повідомленні є кнопка “Learn More”, натиснувши на яку, користувач потрапляє на сторінку техпідтримки Google.

Як повідомляється на сторінці, браузер міг бути заблокований з кількох причин:

  • Ваш браузер не підтримує JavaScript або JavaScript в ньому вимкнений;
  • У браузері використовуються небезпечні розширення;
  • У браузері використовуються фреймворки для автоматичного тестування;
  • Браузер впроваджений в іншу програму.

Однак деякі користувачі як і раніше можуть авторизуватися в сервісах Google через Falkon, що робить причини блокування браузерів ще більш незрозумілими. Деякі вважають, що компанія проводить тестування, пов’язані з різними версіями QtWebEngine або налаштуванням облікових записів. Сама Google поки ніяк не коментує блокування браузерів.

linux penguin security 100694867 large

До речі, припинено діяльність потужного хакерського угруповання – у дата-центрі під Одесою правоохоронці виявили майже 150 серверів із тисячами хакерських ресурсів.

Також у 2020 році межа між фейками і правдою ставатиме ще більш розмитою завдяки використанню нових технологій, а перед численними смарт-будинками та розумними містами постане ряд проблем кібербезпеки. Компанія ESET представила щорічний прогноз розвитку загроз на найближчі 12 місяців.

Зверніть увагу, компанія Adobe випустила оновлення безпеки для чотирьох своїх широко використовуваних продуктів – Adobe Acrobat і Reader, Photoshop CC, ColdFusion і Brackets.

Цікаво, що Microsoft опублікувала звіт про тенденції шкідливого ПЗ і кібербезпеки в 2019 році, в якому також розповіла про зростання активності фішингових атак.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version