ФБР закрило стрімсервіси, які мали більше передплатників, ніж Netflix, Amazon Prime, Hulu і Vudu разом узяті

3 хв. читання

Співробітники Федерального бюро розслідувань США затримали в Лас-Вегасі власників найбільших в країні нелегальних стрімінгових сервісів iStreamItAll і Jetflix.

Як повідомило відомство Міністерства юстиції США, iStreamItAll налічував більше передплатників, ніж Netflix, Amazon Prime, Hulu і Vudu разом узяті.

36-річний Деріл Поло (Darryl Polo) і 40-річний Луїс Віларіно (Luis Villarino) визнали себе винними в звинуваченнях в порушенні авторських прав за використання iStreamItAll і Jetflix. Контент сайту iStreamItAll містив приблизно 118 тис. епізодів телесеріалів і 11 тис. фільмів.

Згідно з документами, Поло закликав через електронну пошту передплатників iStreamItAll скасувати ліцензійні послуги на користь піратського сервісу. Обвинувачений також визнав, що заробив $ 1 млн за допомогою нелегального стрімінга, а також завантажував контент із торрент-сайтів.

Поло також працював в декількох інших піратських сервісах, в тому числі SmackDownOnYou. Він також визнав себе винним за звинуваченням у відмиванні грошей.

Поло і Віларіно разом керували сервісом Jetflix, що налічує десятки тисяч платних передплатників по всій території США. Обидва розробника зізналися у використанні “автоматизованих програм та інших інструментів для пошуку, завантаження, обробки і зберігання нелегального контенту, щоб потім цей матеріал став доступним на серверах в США і Канаді”.

hac

До речі, припинено діяльність потужного хакерського угруповання – у дата-центрі під Одесою правоохоронці виявили майже 150 серверів із тисячами хакерських ресурсів.

Також у 2020 році межа між фейками і правдою ставатиме ще більш розмитою завдяки використанню нових технологій, а перед численними смарт-будинками та розумними містами постане ряд проблем кібербезпеки. Компанія ESET представила щорічний прогноз розвитку загроз на найближчі 12 місяців.

Зверніть увагу, компанія Adobe випустила оновлення безпеки для чотирьох своїх широко використовуваних продуктів – Adobe Acrobat і Reader, Photoshop CC, ColdFusion і Brackets.

Цікаво, що Microsoft опублікувала звіт про тенденції шкідливого ПЗ і кібербезпеки в 2019 році, в якому також розповіла про зростання активності фішингових атак.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version