Google заборонив своїм співробітникам використовувати додаток Zoom

3 хв. читання

Міністерство закордонних справ Німеччини, Сенат США і компанія Google заборонили своїм співробітникам використовувати додаток Zoom для відеоконференцій. Ці рішення пов’язані з наявністю в програмі проблем із безпекою і захистом даних, що піддають користувачів ризику атак.

Google ввела заборону на використання платформи телеконференцій Zoom для своїх співробітників, пославшись на проблеми з безпекою додатку. Google відправила електронного листа співробітникам, повідомивши про відключення цього ПЗ на робочих комп’ютерах.

“Ми давно дотримуємося політики не дозволяти співробітникам використовувати ненадійні додатки для роботи. Наша команда безпеки поінформувала співробітників, що використовують Zoom Desktop Client, що додаток більше не буде працювати на корпоративних комп’ютерах, оскільки не відповідає стандартам безпеки. Співробітники як і раніше можуть використовувати Zoom для підтримки зв’язку з сім’єю і друзями”, – повідомив прес-секретар Google порталу BuzzFeed News.

Слідом за рішенням Google сенат США також заборонив своїм членам використовувати Zoom, повідомила газета Financial Times. Парламентський пристав, в чиї обов’язки входить управління безпекою в Капітолії, порекомендував сенаторам знайти альтернативні методи для віддаленої роботи, хоча і не ввів пряму заборону.

Заборона МЗС Німеччини не зачіпає додаток, встановлений на робочих системах з проводовим підключенням до Інтернету, повідомила газета Handelsblatt. Однак в такому випадку забороняється вести конфіденційні розмови. Також наголошується, що в міністерстві не можуть повністю відмовитися від програми, оскільки її використовують іноземні партнери німецьких дипломатів.

zoom forbes

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, Microsoft випустила позапланове оновлення для Windows 10 з метою виправити баг, що викликає проблеми з підключенням до інтернету через VPN. Однак, як виявилося, виправлення також викликає проблеми з підключенням до Інтернету, але тепер вже через Wi-Fi.

Також сьогодні більшість працівників компаній, учні, студенти та викладачі знаходяться на вимушеній самоізоляції через загрозу інфікування COVID-19. Саме тому популярними стали додатки, які дозволяють спілкуватися за допомогою відео в режимі реального часу.

Зверніть увагу, що під час пандемії коронавірусу кіберзлочинці активізували та оновили різноманітні схеми шахрайств. Найчастіше спекулюють на товарах індивідуального захисту, розповсюджують фейки, здійснють СМС-розсилку та телефонують, щоб виманити Ваші персональні дані та кошти.

Ймовірно, мало людей будуть заперечувати проти збору певних даних для відстеження інфікованих людей, якщо це допоможе зупинити поширення вірусу. Однак, крім очевидної користі від використання технологій, існують і ризики для цифрової конфіденційності громадян.

Усіх цікавить, чи можна опускати в воду смартфон без захисту від води. Насправді ж, навіть якщо телефон захищений від води, все одно не варто лізти з ним у воду.

Поділитися
Exit mobile version