Громадянина Китаю заарештували за VPN

3 хв. читання

Китаєць заробив понад $ 1,6 млн, надаючи десяткам тисяч постійних клієнтів доступ до VPN-серверів.

Влада Китаю продовжує переслідувати продавців незареєстрованих VPN-програм усередині країни, особливо тих, які пропонують обхід системи “Золотий щит”.

Як повідомив ресурс Litchi News, співробітники поліції міста Тайчжоу заарештували 29-річного чоловіка, який, за їхніми твердженнями, заробив купу грошей на продажу послуг VPN. Підозрюваний під псевдонімом “Гао” з середини 2016 року керував VPN-сервісом для обходу “Золотого щита”. “Гао” заробив більше $ 1,6 млн, надаючи більш ніж 28 тис. постійних клієнтів доступ до VPN-серверів. Він визнав себе винним і в даний час очікує винесення вироку.

Запуск служби VPN в Китаї не є протизаконним, проте з 2017 року уряд КНР посилило контроль над діяльністю VPN-сервісів. Всі VPN-провайдери повинні зареєструватися в китайських органах влади і переконатися, що їхні послуги не використовуються для будь-якої злочинної діяльності або для обходу “Золотого щита”.

Проект “Золотий щит” являє собою систему фільтрації вмісту Інтернету в КНР. Вона включає в себе такі підсистеми, як управління безпекою, інформування про правопорушення, контроль виходу і введення, інформаційну систему моніторингу та систему управління трафіком.

vpn services

До речі, саме зараз настав кращий час для оновлення до Windows 10. У статті зібрані кілька порад для справжніх шанувальників Windows 7, щоб полегшити їм перехід на нову систему.

Також команда дослідників з компанії Lyrebirds оприлюднила інформацію про уразливість (CVE-2019-19494) в кабельних модемах на базі чипів Broadcom від різних виробників, що дозволяє повністю перехопити контроль над пристроєм.

Зверніть увагу, діяльність міжрегіонального хакерського угруповання, учасники якого викрадали кошти з рахунків вітчизняних державних підприємств, заблокувала Служба безпеки України. Оперативники спецслужби встановили, що організаторами оборудки є мешканці Одеської та Дніпропетровської областей, які виявляли уразливості у функціонуванні систем електронних грошових переказів держустанов.

Цікаво, що понад півсотні організацій звернулися до компанії Google з проханням вжити заходів щодо виробників Android-смартфонів.

Дослідницька фірма з питань кібербезпеки Check Point Research стверджує, що виявила “численні вразливості” в додатку TikTok для відеообміну.

Навіть через кілька років після масштабної кампанії з використанням здирницького ПЗ WannaCry, від якого постраждало безліч користувачів в більш ніж 100 країнах світу, воно все ще продовжує заражати нові пристрої і навіть в минулому році посіло перше місце серед всіх програм-вимагачів.

Поділитися
Exit mobile version