Хакер із Вінниччини зламав близько 20 тисяч облікових записів платіжних систем та електронних гаманців громадян

3 хв. читання
police 35

За попередньою інформацією, зловмисник за допомогою спеціального програмного забезпечення викрадав паролі до облікових записів платіжних систем та електронних гаманців громадян, формував відповідні електронні бази та продавав їх на форумах. База фігуранта налічувала близько 20 тисяч облікових даних потерпілих.

Слідчі відділення поліції №1 Хмільницького районного відділу поліції спільно з співробітниками кіберполіції задокументували злочинну діяльність 30-річного калинівчанина, який на хакерських форумах продавав паролі доступу до платіжних систем громадян.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські вилучили комп’ютерну техніку та носії інформації, яку направили на проведення відповідних експертних.
Наразі поліцейські проводять всі необхідні слідчі та процесуальні дії, для встановлення кількості потерпілих та розмір завданої їм шкоди.

Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як відновити видалені публікації чи історії в Instagram? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити Вашу конфіденційність в Інтернеті, якщо режим анонімного перегляду у Chrome виявився слабким?

Чому у Вас є як мінімум три мільярди причин змінити пароль облікового запису?

Злам веб-сайту: сім ознак, що свідчать про це

Як підвищити захист екаунта в Twitter? ПОРАДИ

Нагадаємо, що майже всі найпопулярніші програми Android використовують компоненти з відкритим вихідним кодом, але багато з цих компонентів застаріли і мають як мінімум одну небезпечну уразливість. Через це вони можуть розкривати персональні дані, включаючи URL-адреси, IP-адреси і адреси електронної пошти, а також більш конфіденційну інформацію, наприклад, OAuth-токени, асиметричні закриті ключі, ключі AWS і web-токени JSON.

Окрім цього, фахівці компанії AdaptiveMobile Security повідомили подробиці про небезпечну проблему в технології поділу мережі 5G. Уразливість потенційно може надати зловмисникові доступ до даних і дозволити здійснювати атаки типу “відмови в обслуговуванні” на різні сегменти мережі 5G оператора мобільного зв’язку.

Також дослідники безпеки виявили в Google Play і Apple App Store сотні так званих fleeceware-додатків, які принесли своїм розробникам сотні мільйонів доларів.

До речі, в даркнеті виявили оголошення про продаж підроблених сертифікатів про вакцинацію і довідок про негативний тест на Covid-19. Крім того, число рекламних оголошень про продаж вакцин від коронавірусу збільшилося на 300% за останні три місяці.

Двох зловмисників з Кривого Рогу викрили у привласненні 600 тисяч гривень шляхом перевипуску сім-карт. Отримавши мобільний номер, зловмисники встановлювали дані про особу, яка раніше його використовувала. Для цього вони авторизувалися у різних мобільних додатках, зокрема поштових служб, державних, комунальних та медичних установ, використовуючи функцію відновлення паролю.

Поділитися
Exit mobile version