Хакеру за DDoS-атаки загрожує 35 років в’язниці

4 хв. читання
DDoS

Адміну DDoS-сервісу загрожує 35 років в’язниці за проведення більш 200 тисяч атак.

В кінці дев’ятиденного судового розгляду суд Каліфорнії визнав винним адміністратора двох сервісів із здійснення атак типу відмови в обслуговуванні (DDoS).

32-річний Метью Гатрел із Сент-Чарльза, штат Іллінойс, керував двома web-сайтами, що дозволяли платним передплатникам провести в загальній складності понад 200 тис. DDoS-атак на жертв в приватному і в державному секторі.

Згідно з судовими документами, Гатрел керував DDoS-сервісами принаймні з жовтня 2014 року. Під його управлінням було два сайти (DownThem і Ampnode), які дозволяли виконувати DDoS-атаки.

Гатрел використовував DownThem для продажу підписок на свої DDoS-сервіси (також звані booters або stressers), а AmpNode пропонував варіанти серверного хостингу клієнтам, яким були потрібні наперед визначені сервери зі скриптами для DDoS-атак.

За словами фахівців, у web-сайту DownThem було більше 2 тис. Зареєстрованих клієнтів, відповідальних за запуск в цілому більше ніж 200 тис. DDoS-атак. Цілями атак ставали школи, університети, web-сайти муніципальних і місцевих органів влади і фінансових установ у всьому світі.

Клієнти могли вибирати з декількох підписок, кожна з яких мала різні можливості атаки, такі як тривалість, сила або можливість одночасних атак. Вибравши мету, сервіс використовував сервери AmpNode для запуску.

В адмініструванні web-сайту DownThem Гатрелу в 2018 році допомагав 28-річний Хуан Мартінес із Пасадени. На відміну від Гатрела, Мартінес вже визнав себе винним і чекає вироку, призначеного на 2 грудня. Йому загрожує максимальне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Гатрелу загрожує максимальне покарання у вигляді 35 років позбавлення волі за три злочини, в яких він був визнаний винним.

Оголошення вироку Гатрелу призначено на 27 січня 2022 року.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як стерти свій пристрій Android і скинути його до заводських налаштувань. ІНСТРУКЦІЯ

Як встановити Windows 10 з USB-накопичувача? ІНСТРУКЦІЯ

Топ найкращих хаків реєстру для Windows 10. ПОРАДИ

Як подбати про безпеку смартфона Вашої дитини? ІНСТРУКЦІЯ

Як підготувати комп’ютер, планшет або телефон перед його продажем? ПОРАДИ

Небезпечний WhatsApp: шахрайства, загрози і ризики безпеки в месенджері

PDF-файли зручні для розповсюдження документів, тому що вони однаково виглядають у всіх операційних системах та текстових редакторах, а також – коли документ треба роздрукувати. Як правило, Ви створюєте документи за допомогою іншого додатка, а потім конвертуєте їх у PDF.  Як конвертувати документ Microsoft Word у формат PDF? Про це читайте у статті.

До речі, ви вже можете дізнатись, як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11. У новій ОС формат ZIP-файлу стискає дані та зменшує їх кількість, що прискорює передачу файлів та економить місце на диску. Ви також можете використовувати стиснення ZIP для об’єднання декількох файлів в один компактний пакет. Ось як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11.

Зверніть увагу, під час пандемії більшість заходів була скасована або перенесена на онлайн-платформи. Через це досить популярними стали трансляції в Інтернеті, а разом з ними з’явились й нові ризики для безпеки особистих даних. У зв’язку з цим спеціалісти підготували поради, які допоможуть захистити Вас та Ваші пристрої під час відвідування стрімінгових сервісів.

Деякі смартфони відходять від відбитків пальців і використовують розпізнавання обличчя як  більш надійний засіб забезпечення біометричної безпеки. Якщо у Вас є телефон Samsung Galaxy, Ви, ймовірно, можете використовувати як відбитки пальців, так і розпізнавання обличчя, щоб увійти у телефон.

Поділитися
Exit mobile version