Хакери продають облікові записи Zoom за 5 копійок

2 хв. читання

ІБ-компанії Cyble повідомляє, що зараз на хакерських форумах продають  близько 500 тис. зламаних облікових записів користувачів сервісу Zoom. Придбати їх може будь-який бажаючий за дуже низькою ціною, а то і зовсім безкоштовно.

Фахівці Cyble стали помічати на кіберзлочинних форумах екаунти Zoom з 1 квітня нинішнього року. Облікові записи публікувалися безкоштовно з метою заробити репутацію в хакерському співтоваристві. Комбінації електронних адрес і паролів (в тому числі що належать співробітникам таких великих організацій, як Chase, Citibank тощо) доступні на сайтах для обміну текстами.

Побачивши, що невідомі виставили облікові дані користувачів Zoom на продаж, фахівці Cyble вирішили купити їх і попередити користувачів. В цілому вони придбали 530 тис. зламаних екаунтів (в даних були: електронна пошта, пароль, URL-адреса конференції і ключ організатора конференції), заплативши за кожен лише $ 0,0020.

Zoom 3

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version