У Windows 10 з’явиться часткова сумісність з Linux

3 хв. читання

Раніше Microsoft розкрила свої плани поставити повноцінне ядро ​​Linux у Windows 10, а тепер компанія планує повністю інтегрувати доступ до файлів Linux у вбудований Файловий провідник (File Explorer). Новий значок Linux буде доступний на лівій панелі навігації у Файловому провіднику. Це забезпечує доступ до кореневої файлової системи Linux для будь-яких дистрибутивів, встановлених у Windows 10. Про це пише  TheVerge.

Піктограма, що з’явиться у Файловому провіднику, – відомий Tux, талісман пінгвіна для ядра Linux. Microsoft тестує інтеграцію Linux File Explorer у новій збірці Windows 10, яка сьогодні доступна для тестерів. Раніше користувачі Windows 10 повинні були вручну перейти до шляху UNC, щоб отримати доступ до файлів Linux із підсистеми Windows для Linux (WSL).

Linux windows10

Підсистема Windows для Linux для Microsoft – це система, яку компанія поступово вдосконалює, обіцяючи повне ядро ​​Linux для Windows 10. Microsoft також додала інтеграцію оболонок Bash, нативну OpenSSH в Windows 10, і навіть Ubuntu, SUSE Linux і Fedora у магазині Windows. Минулого року Microsoft також запустила новий інструмент командного рядка Windows Terminal.

Якщо ввімкнено WSL, то Tux з’явиться у File Explorer, а Microsoft зараз шукає зворотного зв’язку з користувачами щодо інтеграції Windows та Linux  до того, як вона буде завершена як частина майбутнього оновлення Windows 10. Виробник програмного забезпечення доставить це оновлення всім користувачам Windows 10 пізніше цього року.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version