Хто втратить найбільше, якщо у світі на добу “зупиниться” весь Інтернет?

5 хв. читання
Blue vivid image of globe. Globalization concept

Коли ми втрачаємо доступ до соціальної мережі на кілька хвилин або навіть на годину, це дратує, але навряд чи це буде кінцем світу, чи не так? Однак це може мати критичні наслідки для деяких компаній і може мати далекосяжний вплив на економіку в цілому, пише PC Magazine.

Щоб краще це продемонструвати, британська компанія Merchant Machine, яка спеціалізується на продажу торгових терміналів, провела дослідження щодо того, наскільки компанії та країни залежні від Інтернету, і як може вплинути на їх дохід відключення  від Інтернету на годину, 10 годин або цілий день .

Internet outage 1

На показаній вище діаграмі наведено цифри того, які збитки понесе кожна країни протягом 24-годинного відключення, нижче –  що станеться, якщо відбудеться 10-годинне та 1-годинне відключення Інтернету. Остання діаграма показує, скільки користувачів Інтернету є в кожній країні.

 

Незважаючи на те, що в Китаї майже втричі більше користувачів Інтернету, ніж у США, залежність США від Інтернету явно вища – вони втратили б на 1,4 мільярда доларів більше, ніж Китай, за 24-годинний збій в роботі Інтернету. Користувацька база Індії також перевищує користувацьку базу США більш ніж в два рази, але втрата доходу для цієї країни становить лише 1 мільярд доларів за 24 години ( восьме місце за збитками) . Втрати економіки США склали б 303 мільйони доларів за кожну годину загальносвітового збою Інтернету.

Подивіться на світовий дохід найбільших інтернет-компаній. Прагнення Amazon вести бізнес виключно в Інтернеті дало великі результати. Так, багато людей використовують його не тільки для того, щоб купувати речі, але й для того, щоб утримувати власну присутність у мережі на плаву. Але цілодобовий збій обійдеться компанії в понад 1 мільярд доларів. Для порівняння, материнська компанія Google, Alphabet, втратить лише вдвічі менше. Merchant Machine екстраполював це на цілий рік (такий збій в Інтернеті ми отримуємо в ситуації справжнього апокаліпсису). Тоді збитки Amazon склали б 386 мільярдів доларів.

.

Лише одна хвилина світового збою Інтернету зробить Amazon біднішою на 734 399 доларів.

Методологія: Merchant Machine брала річний дохід компанії, щоб побачити, скільки вона втратить за цей час, розділила дохід на 365 днів, потім поділила на 24 години, потім знову на 60, щоб розрахувати до хвилини. Для кожної країни компанія  використовувала інструмент  Cost of Shutdown Tool   (COST), наданий Netblocks.org.

 

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version