Instagram оголошує про нові інструменти для безпеки підлітків і батьківського контролю

Нові інструменти для батьків та опікунів планується запустити в березні.

3 хв. читання
instagram new

Meta, нещодавно ребрендована материнська компанія Facebook, знову створила нові інструменти та функції, призначені для забезпечення безпеки молодих людей в Instagram. Оголошення з’явилося лише за день до того, як голова програми засвідчила Конгресу про потенційні ризики платформи для дітей та підлітків.

Серед інструментів — функція «Перерва» та заборона користувачам позначати в дописах підлітків, якщо вони не стежать за ними. Компанія також представляє інструменти для батьків, щоб відстежувати, скільки часу їхні діти проводять в Instagram, встановлювати часові обмеження та переглянути новий освітній центр. Незабаром підлітки також матимуть можливість сповіщати батьків, коли вони поскаржилися на когось. Поки що не всі ці інструменти доступні, а інструменти для батьків та опікунів планується запустити в березні.

«Ми продовжимо проводити дослідження, консультуватися з експертами та тестувати нові концепції, щоб краще обслуговувати підлітків», – написав у вівторок глава Instagram Адам Моссері, оголосивши про нові функції.

У середу Моссері має дати свідчення перед підкомітетом Сенату із захисту прав споживачів, безпеки продуктів та безпеки даних. Його, ймовірно, допитають про шкоду Instagram для молодих користувачів.

«Я пишаюся тим, що молоді люди використовують Instagram, щоб спілкуватися з людьми, які для них найбільше важливі, досліджувати їхні інтереси та навіть досліджувати свою особистість», — сказав генеральний директор Instagram Адам Моссері в дописі в Instagram про нові функції безпеки. «Але нічого з цього не працює, якщо люди не почуваються в безпеці в Instagram».

І це правда — молодь деякий час не була в безпеці на платформі.

Згідно з власним внутрішнім дослідженням Мети, яке було виявлено у Facebook Files Wall Street Journal, соціальне порівняння та проблеми із зображенням тіла є значними для всіх користувачів Instagram, але вплинули на підлітків більше, ніж на дорослих — одними з найбільш «інтенсивних переживань» для молодих користувачів були соціальні порівняння, самотність, стрес і депресія. Майже половина всіх дівчат-підлітків в Instagram вважають, що вони «часто або завжди порівнюють свою зовнішність» з іншими на платформі, а третина «відчувають сильний тиск, щоб виглядати ідеально».

Платформа вже шукала способи зробити її кращим місцем для молоді в Інтернеті, але багато їхніх зусиль закінчилися безуспішно. У травні платформа оголосила, що користувачі матимуть можливість приховати кількість лайків у всіх публікаціях у своїй стрічці та приховати кількість лайків у своїх публікаціях. Внутрішньо це називалося «Проект Дейзі» — повідомляє New York Times. Платформа виявила, що це приховування лайків не вплинуло на самопочуття користувачів Instagram, тому що, насправді, вибіркове видалення лайків без такого ж приховування інших елементів кількісної популярності є невдалим експериментом з самого початку.

Платформа також розглядала ще один невдалий експеримент — Instagram Kids. Це була б модифікована версія програми з додатковими функціями батьківського контролю, але Facebook відмовився від проекту, заявивши, що створення Instagram Kids — це «правильна справа», але зараз не вдалий час.

Джерело: Mashable

Поділитися
Exit mobile version