Інтернет у Таїланді перейшов під контроль військових

1 хв. читання
internet tailand
Female hands touching tablet with white cloud concept

У Таїланді прийняли закон про кібербезпеку, який дає уряду контроль над Інтернетом. Про це пише jurist.org. Законодавчий акт дозволяє Національному комітету кібербезпеки, який очолюють військові, “викликати осіб на допит і мати доступ до приватної власності без дозволу суду у випадку реальної або очікуваних серйозних “кіберзагроз”. Також дозволено вилучати дані і обладнання без ордеру.

Окрім цього, Таїланд схвалив закон про захист персональних даних, який регулює діяльність всіх компаній, які збирають дані фізичних осіб у країні.

Закони набудуть чинності після їх схвалення королем Таїланду. Варто зазначити, що закон про кібербезпеку жорстко розкритикували як активісти, так і підприємці, а деякі опоненти назвали його “кібервійськовим законом”.

Директор Азіатської інтернет-коаліції Джефф Пейн заявив, що Закон “надасть режиму широкі повноваження з моніторингу онлайн-трафіку, що потенційно може ставити під загрозу конфіденційні і корпоративні дані”.

До речі, на базі платформи Android Messages запустять спеціальний месенджер, який працюватиме без підключення до Інтернету на мобільних пристроях під управлінням однойменної операційної системи.

Поділитися
Exit mobile version