Ізраїльська компанія зі зламу смартфонів каже, що може отримати доступ до Signal

3 хв. читання
signal messenger 3

Ізраїльська компанія Cellebrite, яка спеціалізується на зламі смартфонів, у своєму блозі заявила, що тепер може проникнути у додаток Signal  та отримати листування користувачів в месенджері. Як відомо, Signal вважають одним з найбільш захищених сервісів обміну повідомленнями.

Cellebrite пропонує свою технологію зламу мобільних пристроїв правоохоронним органам, коли останнім потрібно отримати докази, що зберігаються на девайсах злочинців. Критики ізраїльської компанії висловлюють невдоволення тим, що Cellebrite постачає інструментами для зламу влади країн, в яких порушуються права людей, таких як Білорусь, Венесуела, Індонезія, Саудівська Аравія.

Проте Cellebrite реагує на окремі повідомлення і вживає відповідних заходів. Можна згадати, як в Мережі з’явилася інформація про те, що влада Китаю використовують розробки Cellebrite для шпигунства за активістами в Гонконзі. Тоді представники ізраїльської компанії заявили, що китайські правоохоронні органи більше не будуть отримувати інструменти для зламу.

Одні з ключових продуктів Cellebrite – це система UFED (Universal Forensic Extraction Device), що дозволяє владі розблокувати і витягти дані з будь-якого мобільного пристрою, а також Physical Analyzer, що допомагає потім обробити отриману інформацію.

Представники Cellebrite повідомили, що Physical Analyzer тепер обладнаний новими функціями, що дозволяють отримати доступ до нібито захищеного листування користувачів в месенджері Signal.

Нагадаємо, що додатку Signal використовується спеціальна система шифрування, що отримала назву Signal Protocol. Її основне завдання – максимально захистити повідомлення користувачів і створити бар’єр для сторонніх очей.

“Правоохоронні органи відзначають зростаючу популярність додатків на зразок Signal в середовищі кіберзлочинців, оскільки такі месенджери здатні захистити листування від очей поліції, – йдеться в блозі Cellebrite. – Physical Analyzer від Cellebrite тепер дозволяє витягти дані з програми Signal. Цим ми хочемо допомогти правоохоронним органам у затриманні злочинців, щоб правосуддя перемогло”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Онлайн-шопінг перед святами: п’ять правил безпеки

Як переказати кошти за допомогою Google Pay? – ІНСТРУКЦІЯ

Як шукати відкриті вкладки у Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Чим відеочат відрізняється від особистого спілкування?

Як захистити онлайн-платежі на Вашому смартфоні від зазіхань хакерів? ПОРАДИ

Як вимкнути надокучливий звук сповіщень у WhatsApp? – ІНСТРУКЦІЯ

Зверніть увагу, що у 2021 році продовжать удосконалюватися програми-вимагачі та складні загрози без використання файлів. Крім цього, у центрі уваги знову опиняться проблеми безпеки Інтернету речей, зокрема численні уразливості у “розумних” інтимних іграшках.

До речі, цифрові помічники – це чудові інструменти для отримання інформації, швидких розрахунків, придбання рецептів продуктів харчування, пошуку місць розташування, управління своїми розумними домашніми пристроями тощо. Однак з точки зору безпеки та конфіденційності Ви можете здивуватися, наскільки ці чудові служби знають багато про Вас інформації.

Також сьогодні практично у кожного в кишені лежить смартфон, тому є сенс використовувати його для безконтактної оплати речей. Ось тут з’являються мобільні платіжні платформи, такі як Google Pay. Однак за допомогою Google Pay можна робити набагато більше, ніж просто платежі. Нещодавно Google cуттєво оновила Google Pay – там з’явилася купа нових функцій.

Поділитися
Exit mobile version