Кращі інструменти для пошуку Ваших загублених гаджетів

11 хв. читання

Ви останнім часом помічали Apple AirTags у заголовках – це, як правило, нові продукти Apple, – але ці маленькі диски для відстеження є лише останніми в довгій лінійці варіантів для ведення вкладок, де знаходяться ваші телефони, планшети та ноутбуки.

Функції відстеження місцеположення, вбудовані в наші пристрої, мають великі проблеми щодо конфіденційності , і чим вони вдосконаленіші, тим більш проблематичними вони можуть бути, але вони також ускладнює втратити якийсь із гаджетів.

З AirTags – і Galaxy SmartTags, трекерами та всіма іншими подібними продуктами – такий тип моніторингу розташування може поширюватися на всі види предметів, від сумок до брелків. Навіть якщо щось не повідомляє про своє місцезнаходження, його можна приєднати до відповідного пристрою.

Якщо Ви твердо вирішили завжди знати, де знаходяться Ваші найцінніші предмети, у Вас є більше можливостей, ніж будь-коли раніше.

AirTag 1

Apple

Почнемо з Apple, оскільки вона щойно запустила AirTags. Ці маленькі трекери працюють за допомогою програми Find My, яку Ви можете знайти попередньо встановленою на iPhone, iPad та Mac. Він також доступний через портал iCloud , тому Ви можете отримати її через будь-який комп’ютер із веб-браузером.

Більшість сучасних продуктів Apple можуть повідомляти своє місцезнаходження за допомогою програми Find My – не лише телефони та ноутбуки, а й AirPods та Apple Watch. Apple Pencil не можна знайти за допомогою цього додатка, але, що стосується пристроїв Apple, їх меншість. Щоб переконатися, що Ваші пристрої відстежуються, торкніться свого імені, потім Find My в налаштуваннях на iPhone або iPad або виберіть Безпека та конфіденційність, а потім Конфіденційність у Системних налаштуваннях на Mac.

Ви побачите свої пристрої на карті, коли запустите Find My, і Ви зможете побачити деталі, включаючи рівень заряду акумулятора, який залишився, де це доречно. Виберіть пристрій, і Ви зможете видалити його віддалено, заблокувати, щоб захистити від несанкціонованого доступу, або зробити так, щоб він видавав звук (дуже зручно, якщо він, можливо, впав іззаду дивана).

AirTags працюють трохи інакше. Вони не повідомляють своє місцезнаходження безпосередньо, але спілкуються за допомогою з’єднань ближнього радіусу дії з іншими пристроями (через Bluetooth та більш точний надширокосмуговий зв’язок ). Поки вони неподалік (Apple не вказав точного діапазону), їх можна знайти за допомогою програми Find My на ваших пристроях.

То що відбувається, коли AirTag виходить за межі дальності? Ви все ще можете побачити, коли він востаннє був підключений до Вашого телефону, що, принаймні, повинно допомогти Вам зрозуміти, чи залишали Ви щось вдома чи в офісі. Apple також заручиться допомогою всіх інших, хто володіє пристроєм Apple – анонімно та безпечно, на їх думку, – знайти Ваш AirTag.

Іншими словами, якщо сторонній користувач iPhone проходить повз Ваш загублений предмет і до нього додається AirTag, який Вами зареєстрований, Ви отримаєте пінг із місцем розташування – хоча Ви нічого не знаєте про те, хто його знайшов.

Google

Google не має жодного трекера, – але він має подібну функцію до програми Find My, яку пропонує Apple. Кожен телефон або планшет, пов’язані з Вашим обліковим записом Google, який можна показати на карті, набравши в пошуковій системі Google “знайти мої пристрої”, коли Ви ввійшли в систему.

Якщо на Ваше ім’я кілька пристроїв, Ви можете вибрати той, який Вас цікавить. Також є два варіанти: Дзвінок (для того, щоб пристрій задзвонив, навіть якщо він встановлений у тихий режим) і Відновити (для блокування чи видалення пристрою).

Параметр відновлення надає Вам список пристроїв у Вашому обліковому записі Google в Інтернеті. Клацніть на будь-який із перелічених телефонів або планшетів, і Ви зможете переглянути останні події на пристрої, спробувати зателефонувати йому, вийти з пристрою або видалити його віддалено. Параметри, які Ви побачите, залежатимуть від моделі телефону.

У вас є ще кілька варіантів відстеження загублених пристроїв через Google. Ви можете використовувати портал Знайти пристрій в Інтернеті або додаток Знайти пристрій для Android, щоб отримати доступ до тих самих параметрів, про які ми вже говорили, і побачити, де Ваш пристрій востаннє записував своє місцезнаходження через GPS.

Ви також можете використовувати Google Assistant на будь-якому пристрої, де доступний Google Assistant: скажіть “знайти мій телефон”, щоб Ваш основний пристрій задзвонив. На відміну від інших методів, це також працює з iPhone.

Програми Google Find My Device також можуть відстежувати навушники Pixel Buds та розумні годинники Wear OS, які теж пов’язані з Вашим обліковим записом Google. На момент написання статті комп’ютери Chromebook не додавались. Щоб переконатися, що Ваш телефон і планшет доступні для відстеження, виберіть “Безпека”, а потім “Знайти пристрій” у “Налаштуваннях”.

Samsung

Samsung має власну версію AirTags під назвою SmartTags. Як і Apple, Samsung пропонує як додаток для пошуку втрачених гаджетів, так і спеціальний пристрій для відстеження, який можна підключити до чого завгодно. Пристроями для відстеження є SmartTag (Bluetooth) та SmartTag Plus (Bluetooth і більш точний надширокосмуговий), і вони працюють більш-менш точно, як і AirTags.

Якщо пристрої знаходяться в радіусі дії Вашого телефону, Ви можете відстежити їх на карті або зробити так, щоб вони видавали звук. Якщо ні, Samsung (анонімно та надійно) звертається за допомогою до пристроїв Galaxy інших користувачів, щоб перевірити, чи можна знайти трекери та все, до чого вони прикріплені.

Щоб знайти SmartTags, телефони Samsung та Samsung Galaxy Buds, Ви можете використовувати програму SmartThings для Android (функція відстеження недоступна в програмі SmartThings для iOS). Виберіть SmartApps в головному меню програми, і Ви побачите опцію SmartThings Find, яка відображає Ваші пристосування на карті і дозволяє вам змусити їх видавати звук.

Торкніться Додаткові параметри, і ви побачите стару послугу Samsung Find My Mobile (яка також доступна в Інтернеті .) Якщо вам потрібно відстежити телефон Galaxy, Ви можете віддалено його стерти, дистанційно заблокувати та віддалено створити резервну копію.

Однак, щоб Ваші телефони Galaxy відображалися, потрібно ввімкнути відстеження в параметрах на пристрої. Відкрийте Налаштування на своєму телефоні, а потім виберіть Біометрія та безпека – залежно від моделі телефону, який у Вас є, він може мати позначку Блокування екрана та безпеки або просто Безпека. Потім торкніться Find My Mobile та увімкніть функцію.

Оскільки телефони Galaxy є телефонами Android, Ви можете використовувати службу відстеження від Samsung або Google, щоб стежити за місцем розташування Ваших телефонів, або Ви можете використовувати їх обидва разом.

Інші

Окрім варіантів, про які ми вже згадували, існує ціла низка компаній, які продаватимуть Вам трекери, дуже схожі на AirTags або SmartTags – і багато хто займається пошуком загублених гаджетів набагато довше, ніж Apple і Samsung.

Мабуть, найвидатнішим з них є Tile, який пропонує безліч трекерів різних форм, розмірів та можливостей. Найменші трекери в лінійці Tile – це маленькі наклейки, які можна прикріпити майже до всього.

За допомогою програми Tile для Android, iOS або Windows Dи можете спілкуватися зі своєю “плиткою” через Bluetooth, шукаючи останнє записане місце Вашого гаджету або змушуючи трекер видавати звук. Ви також можете натиснути на Tile трекер, щоб телефон задзвонив у разі втрати слухавки. Якщо Tile виходить за межі діапазону Bluetooth, програма анонімно та приватно перевіряє пінг інших користувачів Tile, щоб перевірити, чи помічають вони її під час подорожі.

Трекери Chipolo – ще одна альтернатива, яка працює за дуже подібними напрямками – бренд насправді випускає трекер, сумісний з додатком Apple Find My, хоча Chipolo робить власний мобільний додаток, щоб з’ясувати, куди пропало Ваше обладнання.

Тут знову доступні звичайні функції, при цьому теги Chipolo можуть видавати шум за запитом або надсилати сповіщення, якщо вони виходять за межі діапазону. Якщо Ваш телефон і трекер Chipolo втрачають контакт через Bluetooth, Ви можете отримати допомогу від інших користувачів Chipolo, щоб знайти предмет – як і у інших службах, це все відбувається автоматично та анонімно у фоновому режимі.

На ринку є й інші варіанти – який саме для Вас підійде, буде залежати від того, скільки Ви готові витратити, типу функцій, які Вам потрібні, і типу пристроїв, якими Ви користуєтесь. Хороша новина полягає в тому, що є безліч варіантів на вибір.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version