Список нових функцій в Windows 10 після останнього оновлення

6 хв. читання

Windows 10 версії 21H1 та версії 20H2/2004 мають спільний сервісний вміст. Користувачі можуть встановити один і той самий пакет сукупного оновлення, і ви не помітите жодної різниці. Коротше кажучи, це ледь модифікована, виправлена ​​або вдосконалена версія останнього оновлення функцій.

Однак, якщо Ви використовуєте Windows Hello на своєму персональному комп’ютері із зовнішньою камерою, Microsoft заявляє, що вона ввімкнула підтримку налаштування декількох камер.

Список нових функцій оновлення Windows 10 травня 2021 р. (Версія 21H1):

  • Поставляється з браузером за замовчуванням від Chromium: застаріла версія Microsoft Edge більше недоступна.
  • Доставляється без програвача Adobe Flash.
  • Windows Hello отримує підтримку декількох камер.
  • Захисник програм Windows Defender тепер швидший.
  • Для підтримки віддаленої роботи Служба групової політики (Інструменти керування Windows) (WMI) також отримала покращення продуктивності.

Chromium Edge, застарілий вихід

Спочатку браузер Windows 10 базувався на EdgeHTML (власний механізм рендеринга Microsoft). У січні минулого року Edge на базі Chromium був офіційно випущений для Windows та інших платформ.

Microsoft заявила, що він призначений замінити Edge Legacy, який був випущений ще в 2015 році.

Поки Microsoft почала поставляти оновлення для Windows 10 жовтня 2020 року з Chromium Edge, застарілий браузер все ще був доступний, як Internet Explorer. Корпоративним клієнтам було дозволено запускати два браузери Edge поруч, а деякі навіть видаляли версію Chromium.

Тепер, коли користувачі інсталюють оновлення Windows 10 травня 2021 року (версія 21H1), Edge Legacy на основі EdgeHTML буде повністю видалений із систем. Якщо у Вас ще немає Chromium Edge, він буде встановлений автоматично.

Хороша новина полягає в тому, що корпорація Майкрософт не змінить налаштування браузера за замовчуванням, а дані веб-перегляду зі старого Edge будуть перенесені автоматично.

windows 10 update

Adobe Flash Player більше не встановлюється попередньо

Microsoft повільно вбиває Adobe Flash Player у всіх старих версіях операційної системи. У старих версіях ми спостерігаємо поетапний підхід, де необов’язкові щомісячні оновлення, а Flash Player видаляється. Після видалення програвача користувачі не зможуть його відновити.

Якщо Ви хочете знову ввімкнути підтримку Flash Player, Вам доведеться відкотити оновлення від травня 2021 року та натиснути кнопку призупинення оновлення, щоб запобігти його встановленню.

Однак якщо Ви встановили Flash Player вручну, він не буде видалений під час застосування травневого оновлення. Вам доведеться видалити його вручну.

Windows Hello отримує підтримку декількох камер

Windows 10 версії 21H1 забезпечує підтримку зовнішніх камер Windows Hello, коли вбудована підтримка камери вже включена. Це особливо корисно, коли у Вас є великі монітори або кілька моніторів із вбудованою камерою, але якість недостатньо хороша для Windows Hello.

Теоретично, будь-яка камера, сумісна з Windows Hello, автоматично використовується для Windows Hello, і вона буде доступна для входу навіть після перезавантаження.

Захисник програм Windows Defender тепер швидший

У корпоративному середовищі розширені функції Windows Defender Application Guard використовуються для захисту комп’ютерів під час запуску веб-вмісту та документів. Ця функція гарантує, що вміст знаходиться в захищеному середовищі з підтримкою гіпервізора, а також діє як тонка віртуальна машина.

Проблема функції захисту полягає в тому, що вона працює повільніше, ніж зазвичай працює програма. Окремо спостерігаються проблеми з продуктивністю програм.

У версії 21H1 Windows 10 Microsoft значно пришвидшує процес, і компанія стверджує, що користувачі помітять збільшення продуктивності, коли вони відкривають документи та ізольовано переходять між сторінками.

Інструментарій управління Windows (WMI)

Інструментарій керування Windows (WMI), який є ще однією корпоративною функцією, також пришвидшується в останньому оновленні.

Оновлення для Windows 10 травня 2021 року не є флагманським оновленням року, і воно повністю націлене на корпоративних клієнтів.

Більші зміни, включаючи новий Центр дій, плаваюче меню та нове необов’язкове меню “Пуск”, очікуються, що надійдуть з Windows 10 версії 21H2 “Sun Valley Update” восени.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version