Китайська корпораціям випустить смартфон, який ніколи не розряджається

4 хв. читання

Сучасні смартфони, якщо використовувати їх на повну, швидко розряджаються. Кожен виробник електроніки намагається по своєму вирішити цю проблему, але Xiaomi зробить те, чого ніхто точно не очікував.

Xiaomi створила телефон, що працює за рахунок використання сонячної енергії, пише iTechua.

Xiaomi Solar Sun 65

Сам по собі смартфон не виділяється чимось особливим. Він має великий повнорозмірний екран із закругленими краями, висувну фронтальну камеру, корпус зі скла, а також подвійну фотокамеру з тильної сторони, яка за своїм зовнішнім виглядом ідентична такій у моделі Mi 8. На особливу увагу заслуговує задня поверхня, тому що приблизно 70% її площі займає панель, яка перетворює сонячну енергію в зарядку для батареї, що дозволяє їй безперервно заряджатися.

Відповідно, якщо сонячної енергії досить, смартфон, в теорії, зможе працювати на одному заряді нескінченно довго, а це велика перевага. Наскільки ефективним є такий спосіб збільшення автономності мобільних пристроїв – сказати складно, тому що ще жоден виробник не робив нічого подібного. Деякі компанії тільки створювали спеціальні аксесуари з підтримкою сонячної зарядки.

Очікується, що Xiaomi випустить перший в світі смартфон, що працює на сонячній енергії, вже в нинішньому році, але як він буде називатися і скільки коштуватиме – невідомо. Особливо актуальним цей телефон може виявитися для жителів таких країн, де цілий рік тепла погода. Тим же, хто проживає в умовах низьких температур, подібна особливість нового мобільного пристрою навряд чи стане в нагоді. Втім, потрібно все ж дочекатися презентації, перш ніж робити остаточні висновки з цього приводу.

До речі, новий вид Інтернет-шахрайства виявили фахівці з кібербезпеки у додатку WhatsApp. Зловмисники надсилають користувачам повідомлення про отримання подарункових 1000 ГБ Інтернету у зв’язку з річницею програми, йдеться у повідомленні ESET.

Нагадаємо, понад десять нових сімейств банківських троянів виявили фахівці з кібербезпеки. Загрози володіють функціоналом бекдора та використовують методи соціальної інженерії.

Також фахівці компанії NVIDIA виявили п’ять небезпечних уразливостей в драйверах Windows для лінійок відеокарт GeForce (всі версії R430 до 430.60), Quadro (всі версії R430 до 431.70, R418 до 426.00, R390 до 392.56 і всі версії R400) і Tesla (всі версії R418).

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Окрім цього, експерти з кібербезпеки з компанії Positive Technologies виявили уразливість, експлуатація якої дозволяє зловмисникам обійти обмеження на списання великих сум безконтактним способом із карт Visa.

Дві нові рекламні кампанії в Інтернеті організували кіберзлочинці. Одна з них – широкомасштабна кампанія з розповсюдження експлойт-набору (EK), розроблена для того, щоб обійти традиційні захисні засоби такі, як блокатори оголошень, а інша використовує веб-переадресації для відбору та націлювання на користувачів Mac.

Зверніть увагу, компанія Portmone.com та платіжна технологічна компанія Visa запустили бота Person-to-Person, який надає власникам карток можливість швидко та надійно здійснювати грошові перекази за допомогою мобільного додатку Viber.

Компанія Google випустила оновлення для Chrome за номером 76, метою якого є посилення механізмів захисту браузера від трекерів, що розміщуються на сторонніх ресурсах.

Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія і США, вимагають запровадити бекдор у шифрування таких додатків, як WhatsApp, Facebook, Instagram і інших месенджерів.

Поділитися
Exit mobile version