Microsoft тимчасово обмежила доступ до останнього оновлення Windows 

3 хв. читання

Після виходу Windows 10 20H2 (інша назва October 2020 Update) 20 жовтня нинішнього року Microsoft стала розсилати оновлення користувачам, вручну перевіряючим доступність оновлень в “службі Windows Update” на пристроях під управлінням Windows 10 1903 і пізніших.

Як повідомляється на сторінці підтримки, перед установкою Windows 10 20H2 на системах повинні бути встановлені оновлення службового стека Windows 10 2004 і KB4579311 або більш пізні.

Згідно з даними панелі моніторингу працездатності Windows 10 Health Dashboard, в найближчі кілька тижнів Microsoft буде знижувати доступність Windows 10 20H2 заради забезпечення надійного завантаження оновлення. Іншими словами, його розгортання буде проходити поступово і повільно, і деяким користувачам доведеться почекати, поки воно не стане доступно в “службі Windows Update”, навіть якщо їх пристрою не заблоковані будь-якими захисними обмеженнями, які Microsoft вже включила з моменту випуску 20H2.

В даний час Microsoft відомо про дві проблеми з Windows 10 20H2, пов’язаних з аудіодрайверами Conexant і Synaptics або Conexant ISST. Проблеми зачіпають пристрої під керуванням Windows 10, включаючи клієнтські (Windows 10 2004 і 20H2) і серверні (Windows Server 2004 і 20H2) версії платформи. Під час установки оновлення або після може з’являтися синій екран смерті або повідомлення про помилку. Microsoft вже заблокувала розсилку October 2020 Update на несумісні пристрої.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як вимкнути веб-камеру та мікрофон у Zoom? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити ім’я користувача у Twitter? – ІНСТРУКЦІЯ

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, оператор платіжної системи Mastercard готує до пробних випробувань банківську карту F.CODE Easy, що використовує відбитки пальців для підтвердження прав на транзакцію в платіжних терміналах магазинів.

Також з’явився мобільний додаток доповненої реальності #PrisonersVoice, який привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля та до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

До речі, експерт з інтернет-безпеки, “білий хакер” із Нідерландів Віктор Геверс, відомий тим, що зміг зайти на екаунт президента США Дональда Трампа в 2016 році, повторив свій “успіх” в 2020 році.

Окрім цього, кіберзлочинне угруповання викрало понад 3 Тб приватних відео та розмістило їх на сайтах для дорослих. Серед викладених матеріалів були як відверто інтимні, так і цілком буденні. Зловмисники отримали доступ до понад 50 тисяч особистих IP-камер, що дозволило зібрати колекцію відеоматеріалів.

А 30-річний житель Івано-Франківщини створив веб-сайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів та порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній.

Поділитися
Exit mobile version