Microsoft випустить глобальне оновлення ОС влітку цього року

3 хв. читання
windows 10 family

Microsoft оголосила про випуск великого оновлення операційної системи Windows 10. Анонс стабільної збірки під номером 21H1 очікується в травні, а для скачування вона стане доступна в червні поточного року.

Як повідомляється, в травні відбудеться анонс Windows 10 21H1, після якого учасники інсайдерської програми зможуть протестувати оновлення на предмет наявності в ньому різних багів і помилок.

Інформація про терміни запуску оновлення була виявлена ​​в документації Microsoft. Крім того, що наступне велике оновлення буде запущено в червні, там сказано, що разом ыз ним буде виправлена ​​небезпечна уразливість диспетчера ядра транзакцій (Kernel Transaction Manager).

“У випуску Windows, що виходить в червні 2021 року є новий API, який може заблокувати роботу експлойтів KTM. Перевірено на внутрішній збірці ОС, експлойт KTM більше не працює”, – йдеться в описі до оновлення коду Chromium.

Передбачається, що Windows 10 21H1 вийде у вигляді пакету оновлень і нову функціональність потрібно буде активувати за допомогою спеціального ключа.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Поділитися
Exit mobile version