Настав час розробникам позбутися Python 2

3 хв. читання

Агентство з кібербезпеки Великобританії закликало розробників подумати про перехід з версій Python 2.x на більш нову гілку 3.x у зв’язку з майбутнім припиненням підтримки Python 2, запланованим на 1 січня 2020 року.

Національний центр кібербезпеки Великобританії (NCSC) у якості основних причин відмови від старої гілки назвав ризики безпеки і можливий злам коду в існуючих програмах. Агентство опублікувало у своєму блозі короткий опис найбільш привабливих функцій Python 3, а також список інструментів для зручного переходу, наприклад, Can I Use Python 3, 2to3, Six тощо.

За словами представників агентства, компанії, які не здійснили перехід із Python 2.x на Python 3, може спіткати доля Equifax або жертв WannaCry.

“Здирник WannaCry – це класичний приклад того, що може статися, якщо ви запустите непідтримуване програмне забезпечення, – зазначає агентство. – Приймаючи рішення про подальше використання Python 2 після закінчення терміну підтримки, ви переймаєте на себе всі ризики, пов’язані з використанням непідтримуваного програмного забезпечення при наявності більш безпечної версії”.

Незважаючи на зусилля команди Python, спрямовані на перехід розробників на більш нову гілку, значна кількість користувачів, як і раніше, віддає перевагу 2.x.

computer programing1

 

До речі, в офіційному магазині Google Play виявили шкідливий додаток зі шпигунським функціоналом. Програма-шпигун була замаскована під додаток Radio Balouch, який використовувався для прослуховування радіо в онлайн-режимі.

Нагадаємо, що програми Microsoft Paint та WordPad перестануть бути обов’язковими після оновлення Windows 10 Spring 2020 року.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.

Окрім цього, Google видалила 85 додатків для Android із магазину Google Play після того, як дослідники виявили, що це рекламне програмне забезпечення (adware), яке вдає з себе нормальні додатки.

У операторів ботнету Neutrino з’явилася нова тактика. За їх словами, вони вже більше року атакують web-оболонки інших кіберзлочинців і заражають їх сервери.

Зверніть увагу, в Microsoft виявили незвичайну фішингову кампанію, в якій використовуються кастомні сторінки з помилками 404. Таким чином зловмисники намагаються обманом змусити потенційних жертв видати свої облікові дані.

У програмі VLC Media Player було виявлено 15 уразливостей. Дві з них мають високий рівень серйозності, п’ять – середній, три – низький, а решта поки не отримали оцінку.

Незважаючи на те, що в iOS 12 і 13 Apple привнесла безліч поліпшень, деякі важливі функції так і не були додані розробниками. Одну з таких функцій, Ви знайдете у статті.

Поділитися
Exit mobile version