Нова версія Windows Defender робить неможливим відновлення файлів

2 хв. читання
windows 10 update

Деякі користувачі Windows 10 несподівано зіткнулися з неможливістю відновлення пошкоджених файлів за допомогою sfc/scannow. Ймовірна причина проблеми – нова версія Windows Defender.

Функція сканування файлів в інтегрованому інструменті Windows System File Checker запускається як годиться, проте потім процес завершується і з’являється повідомлення наступного характеру: “Windows Resource Protection виявив пошкоджені файли, але не зміг виправити деякі з них. Подробиці про відновлення онлайн включені в файл реєстру CBS в windir\Logs\CBS\CBS.log. Наприклад, C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Подробиці про відновлення оффлайн включені в файл реєстру /OFFLOGFILEflag”.

Проте, за словами читачів порталу Bleeping Computer, як показує перевірка вищезгаданих файлів за допомогою команди fsutil hardlink list, з хешами їх посилань все в порядку.

Незважаючи на те, що проблема виникла відразу ж після виходу планових липневих оновлень від Microsoft, її причиною є оновлення для Windows Defender. Щомісячні оновлення для Windows регулярно викликають ті чи інші проблеми, проте в цьому випадку вони, схоже, ні до чого, оскільки збій в sfc/scannow стався на системах, де липневі оновлення ще не були встановлені.

Проблемним апдейтом для Windows Defender може бути версія 1.297.823.0, проте Microsoft поки не підтвердила це. Ймовірно, виробник виправить проблему з виходом найближчих оновлень.

До речі, аналітик у галузі інформаційної безпеки Маркус Менгс (Marcus Mengs) повідомив про уразливості в USB-донглах, використовуваних бездротовими клавіатурами, мишками та клікерами для управління презентаціями Logitech.

Google – це вже невід’ємна частина нашого життя. Практично кожен день ми використовуємо систему від Google для пошуку самої різної інформації, однак не всі знають, що шукати її можна куди більш продуктивно і правильно. Про сім 7 речей, які Ви могли не знати про пошук у Google читайте тут.

Окрім цього, згідно з новими тестами від Opensignal в США найвищі швидкості 5G у світі. Користувачі можуть отримати до 1.8 Гбіт/с на своїх пристроях.

Поділитися
Exit mobile version