Apple відключила додаток, який дозволяв прослуховувати телефонні розмови

2 хв. читання
smart watch 1

Компанія Apple деактивувала на годиннику Apple Watch додаток Walkie Talkie через уразливість, що дозволяє непомітно підслуховувати чужі телефонні розмови. Сам додаток як і раніше залишиться на пристроях, але не буде працювати до тих пір, поки виробник не вирішить проблему.

За допомогою програми Walkie Talkie двоє користувачів, які прийняли запрошення один від одного, використовували Apple Watch в якості рації.

“Нам тільки що стало відомо про уразливість в додатку Walkie Talkie на Apple Watch і ми відключили цю функцію з метою швидко виправити проблему. Ми просимо вибачення у користувачів за незручності і обіцяємо відновити функціонал якомога швидше”, – повідомляється в прес-релізі Apple.

Відповідно до прес-релізу, Apple дізналася про проблему через спеціальний портал, через який дослідники з безпеки повідомляють про уразливості. Про будь-які випадки використання уразливості в реальних атаках компанії не відомо. За яких умов можлива експлуатація уразливості, Apple не повідомляє.

До речі, аналітик у галузі інформаційної безпеки Маркус Менгс (Marcus Mengs) повідомив про уразливості в USB-донглах, використовуваних бездротовими клавіатурами, мишками та клікерами для управління презентаціями Logitech.

Google – це вже невід’ємна частина нашого життя. Практично кожен день ми використовуємо систему від Google для пошуку самої різної інформації, однак не всі знають, що шукати її можна куди більш продуктивно і правильно. Про сім 7 речей, які Ви могли не знати про пошук у Google читайте тут.

Окрім цього, згідно з новими тестами від Opensignal в США найвищі швидкості 5G у світі. Користувачі можуть отримати до 1.8 Гбіт/с на своїх пристроях.

Поділитися
Exit mobile version