Нова Windows 10 Lite буде вдвічі швидшою за звичайну

2 хв. читання
winuser

Microsoft скоро випустить нову ОС, яка працює в два рази швидше звичайної Windows 10. Досягти цього вдалося за рахунок оптимізації коду, позбавлення від непотрібних функцій, а також відмови від ряду інших можливостей, які, як показує практика, практично ніким не використовуються, пише AKKet.com.

В офіційних технічних документах на сайті Microsoft інсайдери виявили згадка операційної системи Windows 10 Lite, яка повинна вийти вже в 2019 році. Вона не підтримує “живі плитки”, які так ненавидять користувачі комп’ютерів. Як вважають експерти, нова версія “вінди” призначена для використання на комп’ютерах, у яких немає сенсорного екрану. Спеціально для цієї збірки розробники відмовилися від симбіозу двох інтерфейсів, зробивши ставку на один єдиний.

Нова операційна система, якщо інформація вірна, буде призначена саме для комп’ютерів. Вона отримає нове зручне меню “Пуск”, а також позбудеться від безлічі непотрібних і даремних можливостей, які не використовують власники електронних пристроїв, доповнених клавіатурою і мишкою.

Через відмову від безлічі зайвих елементів нова Windows 10 буде споживати відчутно менше системних ресурсів, а це, в свою чергу, дасть значний приріст в швидкості роботи. Напевне, всім користувачам нададуть можливість оновитися до версії Lite абсолютно безкоштовно, а тим, хто захоче купити ліцензію для неї, запропонують це зробити за зниженою ціною, адже функціональних можливостей в неї може бути менше, ніж у версіях Home і Pro.

До речі, компанія Microsoft завжди вважає, що вона краще за інших розуміє, що потрібно користувачам операційної системи Windows 10. На практиці це призводить до того, що оновлення не можна відключити на постійній основі, а всі нововведення, які з’являються в ОС, відразу ж включаються без будь-якого сповіщення користувача. Також в Windows 10 є налаштування, про які не повідомлять користувачам.

Також стало відомо, що найближчим часом для Windows 10 випустять найбільше в історії всієї операційної системи оновлення, яке стане доступним у першій половині 2020 року.

Поділитися
Exit mobile version