Спеціальна кнопка для Google Assistant з’явиться у смартфонах Xiaomi, TCL і Vivo

2 хв. читання
google assistant button

Компанія Google у рамках виставки Mobile World Congress в Барселоні анонсувала кілька поліпшень для свого фірмового голосового помічника Google Assistant. Про це повідомляє gagadget.com

Цього року вийде ще більше смартфонів з окремою клавішею на корпусі для виклику Google Assistant, що зробить їх “повнофункціональними смартфонами Android”. Такі кнопки вже є у нових моделей LG і Nokia (наприклад, LG G8 ThinQ і V50 ThinQ, Nokia 3.2 і 4.2), а найближчим часом до них приєднаються новинки Xiaomi, TCL і Vivo.

Google очікує, що до кінця цього року буде випущено близько 100 мільйонів пристроїв зі спеціальною кнопкою для Google Assistant.

Працювати кнопка буде на всіх пристроях однаково: одне натискання активує Google Assistant, два натискання виводять на екран щоденні повідомлення. Утримання клавіші вмикає режим очікування голосових команд.

Переналаштувати ці команди на інші функції не можна, проте кнопку можна буде просто відключити.

Окрім цього, Google Assistant отримав підтримку семи нових індійських мов: маратхі, бенгальського, тамільської, телугу, гуджараті, каннада, малаялама і урду. Також в список підтримки двомовних носіїв додали корейську, хінді, шведську, норвезьку, датську і голландську мови.

Нагадаємо, у Google Assistant з’явиться альтернатива функції розпізнавання голосу. Компанія Google має намір запровадити нову функцію для свого “розумного” помічника під назвою Face Match.

Також голосовий помічник Google Assistant зможе здійснювати телефонні дзвінки від імені користувача для запису до перуакаря чи замовлення їжі в ресторані.

Поділитися
Exit mobile version