Нові MacBook мають проблеми з Bluetooth

4 хв. читання
Mac worker

Незважаючи на те, що нові комп’ютери Apple, що працюють на платформі M1, отримали високі оцінки від критиків, нові ноутбуки на базі ARM мають проблеми, зокрема – проблеми з підключенням Bluetooth, які виникають прямо “з коробки”.

Це стосується, в тому числі, “рідних” клавіатур та мишей з цим інтерфейсом.  Анонсуючи найближчим часом оновлення до macOS 11 Big Sur, Apple оголосила, що “триває виправлення помилок MacOS”, повідомляє Forbes.

“Вирішив мої проблеми з Bluetooth M1 Mac, підключивши  власну клавіатуру та придбавши мишу Logitech із власним Bluetooth-ключем. (Apple каже мені, що виправлення MacOS триває і очікується майже в будь-який час. Але, це було блискуче.)” – пише один з користувачів у Twitter.

Окрім тимчасового рішення, що дозволяє йому продовжувати працювати, він також контактував з  сервісом Apple, де йому сказали, що виправлення macOS триває і буде випущено найближчим часом.

Ця проблема  особливо актуальна  для власників нових mac Mini, де аксесуари з інтерфейсом  Bluetooth, такі як клавіатури та миші, є вищим пріоритетом, оскільки власники хочуть залишити порти доступними для інших аксесуарів (бо портів там і так мало).

З наступним оновленням macOS Big Sur, яке зараз є публічним бета-версією для розробників та зацікавлених сторін, це був би очевидний момент для виправлення проблем із Bluetooth, з якими стикаються всі три наявні моделі Mac на процесори M1.

Чи буде Apple спеціально  анонсувати виправлення проблем з підключенням Bluetooth як самостійний елемент в оновленнях, чи включить його в категорію “Покращення продуктивності, оновлення безпеки та виправлення помилок”, ще належить з’ясувати. Але коли проблему таки вирішать, незліченна кількість користувачів, які вклали свої гроші в нову архітектуру Apple Silicon, будуть вдячні.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version