Нові MacBook на ARM вийдуть зі сканером Face ID

4 хв. читання
faceid

В кінці 2020 року, тобто буквально через кілька місяців, американська корпорація Apple збирається анонсувати і випустити на ринок дві моделі нових ноутбуків. Новинки стануть першими комп’ютерами, побудованими на базі технології ARM. Їх основою стануть фірмові процесори Apple Silicon, анонсовані під час конференції для розробників WWDC 2020 року.

Як виявилося, така особливість стане далеко не єдиною, якою зможуть похвалитися нові пристрої. Також вони отримають одну вкрай важливу “фішку”.

Розробники виявили в операційній системі macOS 11 Big Sur, у третій бета-версії, нову бібліотеку, яка відповідає за роботу технології розпізнавання особи Face ID, яку зараз можна зустріти тільки в нових моделях iPhone і iPad.Оскільки в новій операційній системі з’явилися такі API, як FaceDetect і BioCapture, все це означає, що компанія Apple щосили готується до випуску на ринок нових портативних комп’ютерів, і отримають вони біометричний сканер особи.

Аналогічні можливості зараз можна зустріти в коді операційної системи iOS, однак до цього самого моменту нічого подібного в macOS не було. Очевидно, що підтримку Face ID в операційну систему для комп’ютерів Mac почали впроваджувати лише зараз, однак з огляду на великий досвід компанії в цьому напрямку, їй гарантовано не складе ніяких труднощів випустити перші комп’ютери зі сканером обличчя вже в кінці нинішнього року. Для роботи нового компонента в ноутбуках компанії з’явиться нейронний процесор Neural Engine, причому Apple вже підтвердила, що він насправді буде присутній в процесорах Apple Silicon, використовувати які планується для різних моделей комп’ютерів, в тому числі для iMac, Mac mini і Mac Pro.

За рахунок сканера особи Face ID в комп’ютерах Mac власники таких електронних пристроїв зможуть легко і просто робити розблокування комп’ютера, отримуючи доступ до всього його вмісту. Крім того, за рахунок такої особливості MacBook дозволять проходити аутентифікацію в додатках, тобто подібним чином стане можливим підтверджувати свою особистість в усіх усюдах, де зараз підтримується сканер відбитків пальців Touch ID. Крім того, подібна особливість призведе до того, що на комп’ютерах корпорації з’явиться підтримка доповненої реальності і сумісність зі смайликами Memoji, зустріти які зараз можна виключно на iPhone і iPad.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version