Нові сканери у смартфонах розпізнають навіть вологі чи брудні відбитки пальців

2 хв. читання
scan 1

На зміну оптичним датчикам приходять вбудовані в екран сканери відбитків пальців. Так, перше покоління сенсорів 3D Sonic від компанії Qualcomm дебютувало на ринку у складі флагманських Samsung Galaxy S10 і Galaxy S10 +, а незабаром компанія анонсувала випуск ще більш досконалого біометричного рішення, йдеться у статті MySmartPrice.

Qualcomm повідомила, що ультразвуковий сканер відбитків пальців другого покоління буде відрізнятися від попередника більшою площею робочої поверхні. Його габарити складуть 8×8 мм, в той час як лінійні розміри датчика першої ревізії – 9×4 мм. Товщина модуля залишиться незмінною – на рівні 200 мікрон (проти 3-мм оптичних рішень). Завдяки компактному виконанню, новинка підійде для установки навіть в найтонші моделі гаджетів.

Ключова особливості ультразвукової технології – це висока точність спрацьовування. Система розпізнає навіть вологий або забруднене палець власника. Крім того, такий детектор неможливо обдурити, приклавши до нього фотографію шкірного візерунка. У компанії заявляють, що нова версія 3D Sonic додатково отримає функцію монітора серцевого ритму.

Початок поставок новинки заплановано на другу половину 2019 року – не виключено, що друге покоління сенсора 3D Sonic отримає свою реалізацію в складі готуються до випуску Samsung Galaxy Note 10 і OnePlus 7.

Нагадаємо, спеціалісти з інформаційної безпеки вигадали вишуканий спосіб обійти систему розпізнавання карти вен людини. Вони виготовили фальшиву руку із воску та перевірили ефективність цього методу на сканері відбитків пальців, який застосовують у смартфонах.

Біометричну аутентифікацію у додатку WhatApp для пристроїв на iOS можна обійти через помилку у месенджері. Так, для цього досить поділитися файлами за допомогою інструменту Share Sheet в iOS, призначеного для відправки документів, посилань, фотографій та інших файлів.

Поділитися
Exit mobile version