Одна з компаній Microsoft сховала свій програмний код в Арктиці

4 хв. читання
svarlbad 1

GitHub, що належить компанії Microsoft, помістив архів всіх активних на даний момент репозиторіїв в фізичне сховище Arctic Code Vault на самій півночі Норвегії – острові Шпіцберген (інша назва Свальбард).

Як пояснили представники GitHub, це було зроблено для того, щоб зберегти ПЗ із відкритим вихідним кодом для майбутніх поколінь, помістивши його в архів, який повинен простояти тисячу років.

Шпіцберген знаходиться на відстані 1000 км від материкової частини Норвегії, і на ньому також розташоване сховище зразків насіння основних сільськогосподарських культур. Нещодавно острів був відкритий для відвідувачів з країн Шенгену і європейської економічної зони.

“2 лютого 2020 роки ми зробили снапшот (копію файлів і каталогів на певний момент часу) всіх активних публічних репозиторіїв в GitHub з метою зберегти його в архівному сховищі. Протягом останніх декількох місяців наш партнер з архівування Piql записав 21 ТБ даних з репозиторіїв на 186 котушок piqlFilm (цифровий світлочутливої плівки для архівування). Спочатку ми планували відправити нашу команду в Норвегію для особистого супроводу відкритого вихідного коду в Арктику, але оскільки світ як і раніше бореться з пандемією, нам довелося скоригувати свої плани. Ми залишалися в тісному контакті з нашими партнерами, вичікуючи, коли вони зможуть безпечно вирушити на Свальбард. Ми раді повідомити, що код був успішно покладений на зберігання в Arctic Code Vault 8 липня 2020 року”, – повідомляється в блозі GitHub.

Кожен репозиторій “упакований” в окремий файл TAR, і для кращої продуктивності велика частина даних представлена ​​у вигляді QR-кодів. Зручний для сприйняття індекс і керівництво визначає місце розташування кожного сховища і пояснює, як відновити дані. У профілях розробників, код яких потрапив в архів, повинна з’явитися мітка “Arctic Code Vault Contributor”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ДІЯТИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ У СОЦМЕРЕЖАХ? ПОРАДИ

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, Apple оголосила на WWDC, що вироблятиме комп’ютери на власних чипах, відмовившись від процесорів Intel, якими компанія користується у своїх ноутбуках та настільних комп’ютерах з 2005 року.

Також Twitter із міркувань безпеки заблокувала всі облікові записи, власники яких намагалися змінити пароль в останні 30 днів. Таким чином соціальна мережа відреагувала на злам сторінок користувачів.

Окрім цього, фахівці з компанії CheckPoint повідомили про виявлені уразливості в Zoom. Уразливість дозволяє зловмисникам видавати себе за легітимні організації, обманюючи їх співробітників або ділових партнерів з метою розкрадання персональної або іншої конфіденційної інформації шляхом соціальної інженерії.

Зверніть увагу, експерти виявили нову шкідливу кампанію з використанням шпигунського програмного забезпечення на Близькому Сході. Інструмент зловмисників — додаток Welcome Chat для Android, який є шпигунським програмним забезпеченням та має функціонал чату.

До речі, у Firefox для Android виявлена ​​проблема, через яку камера смартфона продовжує працювати навіть після того, як користувач перемикає браузер у фоновий режим або блокує екран телефону.

Поділитися
Exit mobile version