Olympus став жертвою кібервимагачів

3 хв. читання
hacker 26

Виробник оптики, фототехніки і високоякісного оптичного устаткування японська компанія Olympus повідомила про кібератаку, що торкнулася комп’ютерні мережі підрозділів в Європі, на Близькому Сході і в Африці.

У короткому прес-релізі на сайті компанія пояснила, що інцидент стався 8 вересня нинішнього року. Під час виявлення підозрілої активності, обмін даними в порушених системах був припинений. Розслідування інциденту триває.

У повідомленні Olympus не розкривається, з якого роду інцидентом зіткнулася компанія, проте, за інформацією джерел видання TechCrunch, виробник був атакований здирницьким угрупованням BlackMatter. На це вказує повідомлення з вимогою викупу, залишеному зловмисниками на зашифрованих системах, що містить в тому числі адресу порталу в даркнеті, який раніше фігурував в атаках BlackMatter. Про яку суму викупу йдеться, поки невідомо.

Угруповання BlackMatter, що називає себе спадкоємицею Darkside і REvil, розпочало діяльність в кінці липня цього року. Як і інші угруповання такого типу, BlackMatter підтримує сайт витоків, де публікує вкрадені дані, якщо жертва відмовиться платити викуп.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як стерти свій пристрій Android і скинути його до заводських налаштувань. ІНСТРУКЦІЯ

Як встановити Windows 10 з USB-накопичувача? ІНСТРУКЦІЯ

Топ найкращих хаків реєстру для Windows 10. ПОРАДИ

Як подбати про безпеку смартфона Вашої дитини? ІНСТРУКЦІЯ

Як підготувати комп’ютер, планшет або телефон перед його продажем? ПОРАДИ

Небезпечний WhatsApp: шахрайства, загрози і ризики безпеки в месенджері

PDF-файли зручні для розповсюдження документів, тому що вони однаково виглядають у всіх операційних системах та текстових редакторах, а також – коли документ треба роздрукувати. Як правило, Ви створюєте документи за допомогою іншого додатка, а потім конвертуєте їх у PDF.  Як конвертувати документ Microsoft Word у формат PDF? Про це читайте у статті.

До речі, ви вже можете дізнатись, як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11. У новій ОС формат ZIP-файлу стискає дані та зменшує їх кількість, що прискорює передачу файлів та економить місце на диску. Ви також можете використовувати стиснення ZIP для об’єднання декількох файлів в один компактний пакет. Ось як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11.

Зверніть увагу, під час пандемії більшість заходів була скасована або перенесена на онлайн-платформи. Через це досить популярними стали трансляції в Інтернеті, а разом з ними з’явились й нові ризики для безпеки особистих даних. У зв’язку з цим спеціалісти підготували поради, які допоможуть захистити Вас та Ваші пристрої під час відвідування стрімінгових сервісів.

Деякі смартфони відходять від відбитків пальців і використовують розпізнавання обличчя як  більш надійний засіб забезпечення біометричної безпеки. Якщо у Вас є телефон Samsung Galaxy, Ви, ймовірно, можете використовувати як відбитки пальців, так і розпізнавання обличчя, щоб увійти у телефон.

Поділитися
Exit mobile version