Профілі в Instagram атакують хакери. Поради як захиститися

3 хв. читання

Цього місяця чимало користувачів повідомили про злам їх екаунтів в Instagram, пише 24 канал з посиланням на Mashable.

Варто відзначити, що багато атак були практично ідентичні: користувачів викидало з облікових записів, а коли вони намагалися увійти назад, то виявляли, що їх ім’я, фотографія профілю, контактна інформація і опис змінені.

Найчастіше зловмисники міняли картинку профілю на персонажа мультфільмів Disney або Pixar, а eкаунт прив’язували до пошти з російським доменом верхнього рівня. На деяких облікових записах хакерам навіть вдалося відключити двофакторну авторизацію.

instagram autorise

Низка користувачів повідомила про злом на сайті Mashable, хоча набагато більше скарг було зареєстровано на Reddit і в Twitter. Примітно, що хакери не додавали на зламані облікові записи нові публікації і не видаляли старі. Варто відзначити, що незважаючи на те, що в довідковому центрі Instagram є сторінка про злом екаунтів, вона виявилася бездієвою.

“Вся ця мішанина, яку Instagram відправляє вам, щоб ви могли повернути свій акаунт, викликає сміх і це лише набір неробочих посилань і автоматичних листів, які нічого не дають”,– написала одна з жертв зловмисників Абігейл Новак.

Ще один користувач заявив, що йому вдалося відновити обліковий запис, але з великими труднощами.

“Коли ми дізнаємося, що акаунт був зламаний, ми закриваємо до нього доступ і пропонуємо власнику пройти процес відновлення, щоб він міг скинути пароль і зробити інші необхідні заходи щодо захисту облікового запису”, – прокоментував інцидент представник Instagram.

Як захистити себе в Instagram?

  1. Складні паролі. Придумуйте більш складну комбінацію, а не просто дату народження – дата народження і назва вулицi, номер будинку і кличка домашнього улюбленця тощо.
  2. Справжні дані. При створенні акаунту не використовуйте чужі e-mail або номер телефону, навіть якщо це дані мами чи чоловіка. Вказуйте тільки ваші дані. Адже ви самі не зможете довести, що профіль дійсно ваш.
  3. E-mail. Використовуйте перевірені і добре відомі вам поштові сервіси, вони мають закінчуватись на .com.
  4. Багатофакторна аутентифікація. Оберіть під час реєстрації багатофакторну аутентифікацію, яка вимагає використання кількох “доказів” для входу.
  5. Зв’язати екаунт Instagram з Facebook. Приєднайте свій екаунт Instagram до сторінки у Facebook. Це можна зробити, обравши Параметри – пов’язані екаунти – Facebook.
  6. Доступ додатків до Instagram. Ви можете перевірити, чи сторонні додатки використовують ваш екаунт у соцмережі. За цим лінком можна побачити програми, які мають доступ до вашого екаунту. Перевірте цей список і відключіть доступ підозрілим програмам.
Поділитися
Exit mobile version