Сервіси Apple зазнали глобального збою

4 хв. читання
iMac iPhone

Якщо у Вас виникають проблеми з деякими онлайн-сервісами Apple, Ви не самотні – компанія підтверджує численні поточні збої у роботі сервісів. Проблеми виявлені, зокрема, у iCloud – зокрема серед функціоналу резервних копій, пошти, нотаток, календаря та ключів. Про це пише Slashgear.

Apple ще не коментує причину несправностей. Компанія також не сказала, скількох її клієнтів це торкнулося – лише те, що “постраждали деякі користувачів” і що вони “можуть бути не в змозі користуватися послугами” .

Принаймні на той час (2 лютого) iCloud Backup, iCloud Bookmarks & Tabs, iCloud Calendar, iCloud Contacts, iCloud Drive, iCloud Keychain, iCloud Mail, iCloud Notes та iCloud Storage Upgraders мають проблеми з доступом. Apple Photos також має проблеми. Однак далі ситуація стала ще більш проблематичною. Apple заявляє, що почала помічати проблеми з деякими іншими онлайн-сервісами. які включали App Store, Apple Books, Apple Music та радіо Apple Music. Постраждали також iTunes Store, Mac App Store та Apple Radio.

Як окремий випадок, вчора, 3 лютого,  було повідомлено про проблеми з Apple Card. Це призвело до того, що деякі користувачі не змогли активувати фізичну карту Apple, яку надає компанія, для використання, коли платіжні термінали та касові апарати не приймають транзакції NFC через iPhone або Apple Watch. Однак проблема тривала лише близько години, як каже Apple.

Це нагадування про те, що ми дедалі більше покладаємось на онлайн-послуги, навіть якщо ми не використовуємо їх явно. Наприклад, електронний ключ iCloud відповідає за синхронізацію паролів на різних пристроях Apple, підписаних в одному обліковому записі Apple. Закладки i вкладки iCloud синхронізовані з закладками та сторінками в Safari, щоб отримати до них доступ незалежно від використовуваного Вами пристрою.

Якщо Ви, тим часом, розраховували на використання iCloud Drive, щоб уникнути обмеження місця на накопичувачах, Ви могли б виявити, що сьогоднішнє відключення обмежує Ваш доступ до деяких файлів, якби на Вашому Mac не було копії.

Зокрема, 3 лютого Apple повідомила про відключення iWork для iCloud, iMessage, Find My та інших Інтернет-служб. Деякі користувачі виявлять, що не можуть отримати до них доступ. На цьому етапі немає жодного слова про потенційний час відновлення нормальної роботи проблемних онлайн-сервісів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Поділитися
Exit mobile version