Що нового у Google Chrome 81?

3 хв. читання
chrome android night

Стабільна версія Chrome 81 вийшла для Windows, Mac та Linux після декількох тижнів затримки, викликаною пандемією коронавірусу. Google довелося відкласти впровадження деяких функцій, які компанія повинна була реалізувати у цій версії.

Але і цей браузер також не залишився без кілька помітних оновлень, пише Engadget.

Оновлений Chrome забезпечує функцію під назвою “плашка додатку”, яка дозволяє програмам та веб-сайтам повідомляти користувачів про нові дії, не заважаючи їм. Це набагато менш нав’язливо, ніж спливаючі сповіщення, і може бути кращим вибором для, скажімо, додатків для чату та електронної пошти із відображенням кількості непрочитаних повідомлень. Або для додатків в соціальних мережах, що показують кількість тегів користувача в пості.

Google також розпочав тестування Origin Trial Web NFC у цій версії Chrome – функції, яка дозволить браузеру Chrome читати мітки NFC. Після того, як функція буде широкодоступною, користувачі можуть просто запустити браузер, щоб взаємодіяти з музейними експонатами, які використовують NFC, щоб запропонувати більше інформації, наприклад, або прочитати інформацію з таблички. Якщо це буде реалізовано, то у спеціальних додатках для читання міток NFC більше не буде потреби

Технологічному гіганту довелося змінити своє регулярне планування оновлення Chrome у березні через зміну графіків роботи. Раніше компанія оголосила. що пропускає версію 82, тому наступною, яка виходить, є Chrome 83, яка буде доступна десь у травні.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version