У месенджері Discord з’явилася функція зниження шуму для голосових чатів

4 хв. читання

Популярний месенджер Discord вдосконалює свої сервіси. На тлі збільшення кількості користувачів (раніше месенджер був популярним в основному серед геймерів, але з початку пандемії коронавірусу розширив свою аудиторію) з’явилося оновлення, яке покращує якість голосових чатів, зокрема за рахунок зменшення фонового шуму.

Минулої п’ятниці,10 квітня, Discord випустив нову версію своєї  програми з функцією зниження шуму (знаходиться на стадії бета-тестування), запропонованої у партнерстві з компанією Krisp.ai. Про це пишуть на slashgear.

Можливість голосового спілкування з друзями та родиною під час карантину – це чудова річ, але небажаний фоновий шум – дуже дратує. Ці звуки можуть надходити з будь-якого місця: домашні тварини, інші люди, автомобілі, телевізор, радіо, клавіатура, пакет з чіпсами тощо. Залежно від використовуваного мікрофона, цей шум може бути як ледь помітним, так і нестерпним, що ускладнює участь у розмові.

Але це можна виправити завдяки програмному зниженню шуму. Завдяки цій функції, згідно з інформацією від Discord, технологія виявляє небажані навколишні звуки та очищає розмову від шуму. Це дає можливість людям, які приймають, слухати лише ті слова, які Ви говорите, без випадкових автомобільних сигналів та собачого гавкоту.

Discord зазначає, що функція працює на вашому пристрої, тобто Вам не потрібно турбуватися про збереження та передачу аудіо на будь-які віддалені сервери. Усі користувачі настільних комп’ютерів повинні бачити цю функцію, починаючи з дати релізу, за даними компанії, яка каже, що це поглинання шуму ще знаходиться на ранній стадії розвитку.

Удосконалення все ще перебувають в процесі реалізації, але користувачі можуть насолоджуватися тим, що було розроблено до цього моменту. Користувачі Discord з часом отримають доступ до функції придушення шуму на мобільних пристроях, хоча незрозуміло, коли це розширення відбудеться. Під час голосового чату з’явиться новий параметр Поглинання шуму та відповідний  перемикач.

discord

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version