Скільки коштують фальшиві документи та нова особистість в Даркнеті?

3 хв. читання
darknet

Даркнет надає користувачам безпрецедентний доступ до підроблених і вкрадених особистих документів, які зараз коштують не так багато, як можна було припускати.

Фахівці з SafetyDetectives відвідали кілька підпільних торговельних майданчиків у Даркнеті і склали середню вартість документів, необхідних для зміни особистості. Хоча в більшості випадків існує варіант оплати такими валютами, як долари США, багато з підпільних майданчиків приймають оплату тільки в криптовалюті. Вартість абсолютно нової особистості варіюється в різних країнах, адже в пакет входять новий паспорт, водійські права, свідоцтво про народження, диплом, фінансові дані та фальшиві гроші.

Середня вартість нової особистості, в залежності від країни, приблизно $ 2048. Рівень життя в різних країнах відрізняється, і ціна придбання підроблених документів залежить від безлічі факторів.

Середня вартість придбання нової особистості в країнах:

  • Австралія – ​​$ 4294;
  • Великобританія – $ 3253;
  • Європа – $ 3051;
  • США – $ 13051;
  • Канада – $ 3038.

Як відзначили експерти, паспорти, рекламовані як “зареєстровані”, “справжні” і “здатні пройти перевірку”, коштували дорожче. Найпростіші підроблені паспорти, як правило, могли обійтися покупцеві всього в $ 10.

Середня вартість “справжнього” паспорта, придбаного в Даркнеті:

  • Австралія – ​​$ 745;
  • Канада – $ 745;
  • Європа – $ 750;
  • США – $ 850.

Хоча ціна європейського паспорта в Даркнеті в середньому $ 750, в кожній країні існує свій низка факторів, що впливають на вартість підроблених документів. За словами фахівців, найдорожче обійдеться підроблений паспорт Норвегії ($ 800), за яким слідує Швейцарія ($ 764), Нідерланди ($ 745), Німеччина ($ 745), Франція ($ 745) і Іспанія ($ 690).

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Як запевняють в Apple, користувач в масці не може пройти аутентифікацію за допомогою сканера особи Face ID, проте фахівці з Tencent Xuanwu Lab довели зворотне.

Поділитися
Exit mobile version