Що варто знати про об’єднання месенджерів Facebook?

4 хв. читання
messenger zbij

“Конфіденційність має значення. Обмін повідомленнями повинно бути швидким і надійним, незалежно від того, яку програму Ви використовуєте”, – заявила Facebook перед тим, як розповісти про великі оновлення своїх платформ Instagram і Messenger, які дозволять кожній з користувацьких баз обмінюватись повідомленнями.

Справжній гігант обміну повідомленнями – це, звичайно, WhatsApp, який також належить Facebook, і хоча Марк Цукерберг повідомив у минулому році, що всі його месенджери, включно з WhatsApp, будуть підключатися до серверної частини, WhatsApp так і не було підключено.

Ні прямий обмін повідомленнями в Instagram, ні Facebook Messenger за замовчуванням не використовують наскрізне шифрування. І замість того, щоб вкладати ресурси в рішення цієї проблеми, інженери Facebook вирішують проблему з’єднання серверної частини Instagram і Messenger. Facebook зараз намагається знайти спосіб інтеграції WhatsApp і Messenger, але немає простого способу зробити це, не ставлячи під загрозу безпеку одного або доступність і простоту іншого, пише Forbes.

Важливою новиною є те, що користувачі Messenger і Instagram тепер зможуть зв’язуватися один з одним, а користувачі Instagram отримають доступ до функцій Messenger для своїх повідомлень.

“Вам не потрібен обліковий запис Facebook, щоб використовувати новий інтерфейс Messenger в Instagram або відправляти повідомлення в додатках. Люди, які використовують Messenger, а також новачки в Instagram, автоматично отримають новий досвід обміну повідомленнями”, – каже Facebook.

Проте ці оновлення несуть у собі певну небезпеку для конфіденційності користувачів. Хоча компанія стверджує, що Ваша конфіденційність не постраждає, об’єднання платформ для обміну повідомленнями дасть можливість збирати ще більше інформації про смаки, переваги та інтереси користувачів. Facebook не збирається читати конкретні ключові слова, які Ви відправляєте один одному, але збирається використовувати метадані.

Також компанія впроваджує повний набір елементів управління: хто і як може зв’язатися з Вами – нові параметри конфіденційності дозволять Вам вирішувати, хто буде потрапляти в список чатів, хто – в папку запитів, а хто не може відправляти повідомлення або дзвонити по телефону.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Шахрайство, оманливий дизайн, або як торгові сайти змушують Вас витрачати більше?

Найпоширеніші схеми кіберзлочинців та способи захисту від них. Поради

Як користуватися спеціальними піктограмами програм на Вашому iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перемістити програми з бібліотеки додатків на головний екран на iPhone?– ІНСТРУКЦІЯ

Чим Вам загрожує підключення невідомих USB? Поради із захисту

Як зробити Chrome веб-браузером за замовчуванням на iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся з підбірки статей, як виникло шкідливе програмне забезпечення та які є його види, що таке комп’ютерний вірус, про усі види шкідливого ПЗ тощо.

До речі, дослідники розкрили подробиці про критичну уразливість в додатку Instagram для Android, експлуатація якої дозволяла віддаленим зловмисникам перехопити контроль над цільовим пристроєм шляхом відправки спеціально створеного зображення.

Цікаво знати, що кіберполіція затримала злочинну групу, яка за допомогою скімінгових пристроїв виготовляла дублікати банківських карток. Далі з цих карток знімали готівку. За це зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Також після додавання до свого функціоналу аудіо-твітів для iOS у червні, Twitter зараз експериментує з ідеєю дозволити людям записувати та надсилати голосові повідомлення за допомогою прямих повідомлень.

Важливо знати, що хакерам вдалося обійти захист iOS 14 на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9.

Поділитися
Exit mobile version