Шкідливі повідомлення про COVID-19 будуть забанені в Twitter

3 хв. читання
twitter re 9
HILVERSUM, NETHERLANDS - JANUARY 08, 2014: Twitter is an online social networking and microblogging service that enables users to send and read "tweets", limited to 140 characters.

У зв’язку з пандемією коронавіруса Twitter регулярно переглядає свої політики і при необхідності вносить необхідні зміни, для того щоб не допустити поширення інформації про COVID-19, здатної зашкодити користувачам.

У четвер, 19 березня, компанія внесла зміни, згідно з якими, буде просити користувачів видаляти публікації, що підвищують ризик зараження коронавірусом.

До таких публікацій відносяться:

  • Твіти, які заперечують поради, які підготовлені експертами;
  • Твіти, що заохочують використання фейковий або неефективних методів лікування, профілактики і діагностики;
  • Вводять в оману інформацією нібито від довірених джерел;
  • Інформація про COVID-19, покликана примусити користувачів до певних дій, вигідним розповсюджувачу інформації (наприклад, затвердження в стилі “небезпека коронавіруса сильно перебільшена, йдіть і підтримайте місцевий бар” або “необхідність мити руки – пропаганда від виробників мила, перестаньте мити руки”) ;
  • Неперевірена інформація, покликана посіяти паніку і викликати масові занепокоєння (наприклад, “уряд скасував поставки продовольства на 2 місяці, біжіть в магазин і скуповуйте все”).

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1239706602594136064?s=20

Списком всіх твітів, які будуть заборонені в Twitter.

На цьому тижні Twitter, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit і YouTube опублікували колективну заяву про об’єднання зусиль в боротьбі з шахрайством і дезінформацією, пов’язаним з COVID-19.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version