Сім покращень для додатку “Камера” в iOS 14 для Вашого iPhone

7 хв. читання

У iOS 14 є деякі великі зміни, як от віджети на головному екрані та можливість змінити браузер за замовчуванням, а також поштові програми. Окрім цього, Apple покращила додаток “Камера”. З цієї статті Ви дізнаєтесь, що змінилося і як використовувати нові функції.

Новіші iPhone отримують найбільші оновлення

Одне з найбільших удосконалень, яке Ви знайдете в додатку “Камера”, – це його продуктивність. Apple стверджує, що на 90 відсотків швидше можна робити чотири знімки в секунду. Час, який потрібен Вашому iPhone 11, щоб зробити перший знімок, покращився на 25 відсотків, а зйомка портретів – на 15 відсотків.

Однак Apple обмежила багато з цих вдосконалень новими пристроями, такими як iPhone 11 (і 11 Pro), XR та XS.

Багато з цих змін, ймовірно, залежать від новіших процесорів на новіших пристроях. Незалежно від віку Вашого iPhone, Ви все одно можете вдосконалити свою фотографію за допомогою деяких порад та підказок.

iPhone SE 2020

Повзунок для компенсації експозиції

Найперше, Вам потрібно натиснути і утримувати зону, на якій Ви хочете сфокусуватись. Потім ви рухаєте повзунок експозиції вгору або вниз, щоб збільшити або зменшити кількість світла у кадрі.

Вдосконалення iOS 14 у програмі “Камера” значно полегшують точну настройку експозиції та регулювання кількості світла. Для цього відкрийте програму “Камера” та торкніться стрілки вгору вгорі екрана. У меню, що з’явиться, торкніться значка плюс/мінус (+/-), щоб відкрити циферблат компенсації експозиції.

Посуньте ліворуч або праворуч на циферблаті, щоб збільшити або зменшити кількість світла. Ви також можете торкнутися будь-якого місця на екрані, щоб керувати фокусом, не втрачаючи налаштування експозиції. Після встановлення значення експозиції iPhone запам’ятовуватиме його до наступного відкриття програми “Камера”.

Набагато швидша зйомка

Найшвидший спосіб зробити серію фотографій – це режим серійної зйомки. Для цього просто натисніть і утримуйте кнопку затвора. Закінчивши, Ви можете переглянути всі фотографії та зберегти хороші. У iOS 14 Ви також можете швидко робити фотографії, кілька разів натискаючи кнопку спуску затвора.

Перейдіть до Параметри > Камера, а потім увімкніть “Пріоритет швидшої зйомки”. Тоді ваш iPhone надасть пріоритет швидкості перед якістю зображення, зменшивши обробку, виконану на кожному знімку.

Ця функція працює на iPhone XS, XR, 11 та 11 Pro.

Дзеркальні селфі

В Android завжди були дзеркальні селфі. Зараз (нарешті) iPhone має  їх теж. У iOS 13 та новіших версіях iOS автоматично віддзеркалює фотографії, щоб текст не відображався навпаки.

Якщо Ви віддаєте перевагу збереженню ідентичної “дзеркальної” версії селфі, яку ви бачите у видошукачі, увімкніть “Дзеркальна фронтальна камера” в меню Параметри > Камера.

Ця функція доступна на iPhone XS, XR та пізніших версіях.

Покращення нічного режиму

У нічному режимі тепер є посібники, які допоможуть Вам підтримувати стабільність роботи пристрою під час зйомки. Зберігаючи камеру якомога нерухомішою, нічний режим робить чіткіше зображення. На допомогу Вам на екрані з’являються два перехрестя (подібно до тих, що з’являються, коли ви робите фотографію, дивлячись прямо вниз).

Тримайте ці хрестики вирівняними, щоб зробити найкращий знімок. Якщо Ви рухаєтесь, і вони випадають з вирівнювання, можете вирівняти їх для трохи кращого результату. Для найкращих результатів покладіть iPhone на штатив під час зйомки в нічному режимі.

Нічний режим доступний лише на iPhone 11 та новіших версіях.

Зараз QuickTake на iPhone XR та XS

QuickTake – це постійна активна функція відео від Apple, яка дозволяє швидко розпочати зйомку відео, навіть коли камера перебуває у режимі фото за замовчуванням. Це зменшує затримку, спричинену необхідністю перемикання з фото на відео.

Раніше ця функція була обмежена для iPhone 11 або новішої версії, але iOS 14 додає цю функцію до iPhone XR та XS. Просто запустіть програму “Камера”, а потім натисніть і утримуйте клавішу збільшення гучності або кнопку затвора. Щоб заблокувати запис, натисніть і утримуйте кнопку спуску затвора, а потім проведіть пальцем праворуч.

Нове меню налаштувань камери

Зміна налаштувань камери раніше включала натискання невеликих піктограм у верхній частині екрана. iOS 14 розмістив усі ці налаштування в одному меню поряд з новими елементами управління компенсацією експозиції.

Якщо у вас iPhone XR та XS або пізнішої версії, Ви можете отримати доступ до цих налаштувань, натиснувши стрілку вниз у верхній частині екрана.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як обмежити перегляд небажаного контенту для дітей у TikTok? Поради для батьків

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як скопіювати файли на USB-накопичувач на Chromebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, виявили нову шпигунську кампанію проти користувачів Android, в рамках якої зловмисники поширюють “Pro-версію” TikTok. Шкідливе ПЗ здатне захоплювати контроль над базовими функціями пристрою – робити фотографії, читати і відправляти SMS-повідомлення, здійснювати телефонні дзвінки і запускати додатки.

Також співробітники компанії Facebook вручну переглядають запити на розкриття інформації користувачів, не перевіряючи електронні адреси тих, хто запитує доступ до порталів, призначених виключно для співробітників правоохоронних органів. Іншими словами, будь-хто, у кого є електронна адреса, може отримати доступ до порталів, де правоохоронні органи запитують дані про користувачів Facebook і WhatsApp.

З’явилася офіційно ОС Android 11, яка розповсюджується серед компаній-виробників смартфонів та розробників Android. Остання версія мобільної ОС Google фокусується на трьох ключових темах – людське життя, елементи керування та конфіденційність – і робить їх більш помітними на Вашому смартфоні.

Фахівці Колумбійського університету провели дослідження на предмет безпеки Android-додатків, і 306 додатків містили серйозні криптографічні уразливості. Найпоширенішими проблемами опинилися використання небезпечного генератора псевдовипадкових чисел, непрацюючі хеш-функції, використання режиму роботи CBC, повторне використання паролів (в тому числі ненадійних) тощо.

Уразливість BLURtooth можуть використовувати хакери для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth. За допомогою уразливості BLURtooth зловмисник може маніпулювати компонентом CTKD для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth і таким чином отримати доступ до підтримуючих Bluetooth сервісів і додатків на тому ж пристрої.

Поділитися
Exit mobile version