Скільки коштують Ваші особисті дані? Дослідження

3 хв. читання

Користувачі Facebook у Німеччині хотіли б отримувати від соцмережі плату за свою контактну інформацію в розмірі $ 8 в місяць. Американські користувачі виявилися більш скромними і згодні на $ 3,5. До такого висновку прийшли фахівці Інституту технологічної політики (TPI) в США за результатами проведеного дослідження.

Дослідження TPI є першим дослідженням, метою якого було встановити, у скільки користувачі оцінюють свої дані і свою конфіденційність в Інтернеті. Вивчаючи звички користувачів, фахівці спробували встановити вартість приватності в шести країнах – США, Німеччині, Мексиці, Бразилії, Аргентині і Колумбії.

“Різниця в тому, як люди в різних країнах оцінюють вартість різних типів даних, свідчить про те, що в одних місцях люди віддають перевагу більш м’яким правилам, тоді як в інших – більш жорстким”, – повідомив президент TPI Scott Wallsten інформагентству Reuters.

Як показало дослідження, за можливість продавати свої дані третім сторонам найбільшу суму від Facebook хочуть отримувати німці. Найдорожче користувачі оцінюють свою фінансову (баланс банківського рахунку) і біометричну (відбитки пальців) інформацію, а дешевше – дані про місцезнаходження.

В середньому всі охоплені дослідженням користувачі згодні отримувати $ 8,44 на місяць за обмін даними про стан їхніх банківських рахунків, $ 7,56 за відбитки пальців, $ 6,05 за можливість читання їх повідомлень і $ 5,80 за інформацію про зняття грошей. Дані про місцезнаходження в середньому оцінили в $ 1,82 на місяць, а отримувати рекламу в повідомленнях вони готові безкоштовно.

Facebook android

Нагадуємо, офіційний додаток Firefox Private Network VPN для Android вже доступний для завантаження в Google Play, хоча сам VPN-сервіс знаходиться в статусі закритого бета-тестування.

Також двоє 31-річних мешканців Харківщини за допомогою активного сканування сайту на вразливість із використанням спеціалізованого програмного забезпечення та засобів анонімізації здійснювали несанкціоновані втручання в роботу сайтів конкурентів та отримували доступ баз даних.

Зверніть увагу, кільця з NFC-чипом стали доступними для власників карток Visa, випущених державним “Ощадбанком”. Клієнти банку отримали можливість користувтаися технологічною новинкою, за яку доведеться викласти 3,5 тисячі гривень.

До речі, за допомогою TensorFlow.js можна в режимі реального часу “стерти” людини в кадрі, при цьому вся навколишня його обстановка залишається колишньою.

Окрім цього, Google надає користувачам можливість синхронізувати паролі при авторизації в облікового запису, проте в майбутньому в браузері Chrome можуть з’явитися додаткові налаштування контролю, які дозволять користувачам вибирати, які паролі і де потрібно зберігати – локально на пристрої, в хмарі або в обліковому записі Google.

Поділитися
Exit mobile version